Punklista

Gjorde ju tidigare en lista på hur jag tänker/gör då jag vill käka nyttigare, och tänkte nu försöka göra en lista på hur jag tänker då det handlar om träning. ↓

1. Ha vettiga mål med din träning. Extrema mål så håller sällan, och då det inte går som man vill i början så ger man snabbt upp.

2. Ha en plan då du tränar. Om man går på pass så behövs det ju inte, men om man tränar själv så går det så mycket bättre om man vet vad man ska träna. Annars går man bara runt och kör lite på varje maskin vilket inte heller bruka hjälpa så mycket. Att ha träningspass då man endast tränar ett fåtal muskelgrupper ger mer än att köra lite på varje.
 
3. Börja försiktigt. Man vill lätt träna varje dag då man bestämt sig för att börja träna mera, men tycker det är bättre att vänja kroppen för ett par pass i veckan då man enklare kan hålla den stilen i längden. Så kan man senare öka.
 
4. Snygga träningskläder. Sån liten grej som hjälper så sjukt bra tycker jag. Tycker jag har alltför lite träningskläder faktiskt, så får försöka skaffa mer i sommar sen hähä.
 
5. Tålamod. Det ska ju ända vara en livsstil så ha inte bråttom med att se resultat. Hållbara resultat kommer i längden eller nått

6. Våga skippa träningen. Dethär så suger jag på, men alltså på det sättet att om jag skippar träningen på en tisdag så ser jag hela veckan som misslyckad, och jag fuskar med träning och godis resten av veckan tills den nya veckan börjar.. Så att klara av att skippa en träningsdag men ändå kunna fortsätta som vanligt efter det är bra att kunna! För det kommer komma de dagar som du inte kommer ha tid/möjlighet att träna.

7. När du inte vill så behöver du det som mest. Haha alltså jag har seriöst GRÅTIT för att jag inte har velat fara och tränat men ändå tvingat mig till att göra det. Har också varit sur på Tommy bara för att jag måste få ut min irritation på nån då jag inte vill träna. Men de gånger som jag tvingat mig till gymmet så har det alltid kännts så otroligt bra efteråt så man ångrar det inte!

 
 
 
 

Söndag

Tjenareh! Slö söndag för min del som vanligt. Var ut och gick en sväng, och har ätit chickennn till lunch. Ska snart iväg och träna lite på egen hand, och sen sku jag borda röja upp lite här så det är fiint då Amanda kommer hem. Diskade igår iaf så skönt att det inte är mycket där hähä. Sen skulle jag vilja göra upp schema och mål inom träningen och kosten, men vet inte riktigt ännu hur jag ska göra, så det väntar jag nog lite med tror jag.


Förra veckan så skrev en tjej som är utbildad makeup-artist till mig och frågade om vi kunde samarbeta med att få ihop bilder till varandras portfolio i sommar, och helt galet vad pepp jag är på att få göra det! Har länge velat fotografera människor där smink och hår är gjort lite mer professionellt. Så jag hoppas verkligen det blir av! Önskade bara så innerligt att jag hade en bättre kamera.. Bilderna som jag fotat under ett års tid nu så har ju inte varit tagna med min kamera, utan har ju lånat från antingen skola eller kompis. Men har iallafall ett bra objektiv så det kommer jag ju nog långt med.

Nu har Tommy skickat bilder från lägenhet på Åland också, och tycker det ser riktigt bra ut! Så i sommar får alla mina vänner komma och hälsa/bosätta er hos oss!

Lördag

Well mina vänner, detta har varit ännu en stor fuskvecka för mig.. Pizza, chickennuggets, köttpiroger, godis och alkohol har denna vecka bestått ganska mycket av, men har nog rört lite på mig också. Bodystep och Bodypump tidigare i veckan, och idag for jag på en promenad samtidigt som jag testade appen RunKeeper. Det var roligt att se hur långt det blev och såntdär, men mindre roligt då den sku börja prata var 10e minut och folk tittade konstigt på en..

 

Men jaa vad har hänt denna vecka då? Jo mina sommarjobbspengar har tagit slut så nu blir det att enbart leva på studiestödet! (hmm.. känns som att jag har sagt det förut?) Otroligt förvånad att jag klarade av att leva såhär länge med dom pengarna ändå, speciellt då jag matade Tommy hela vintern också liksom. Well nåja några tior har jag ju, och igår var det pampas nationaldag så det firades ekonomiskt med en förfest på typ 35 pers i nån lägenhet. For hem redan vid tio då jag pussade på Tommy och sen sov vi på soffan i nån timme tills han skulle fara iväg mot Åland. Nu kommer jag inte se han på NIO hela freaking veckor.. Men tror ändå tiden kommer gå snabbt då jag har så mycket som ska göras och mycket som kommer hända. Kommer ju inte bli ensam heller för AMANDA KOMMER HEM PÅ MÅNDAG!!! Fatta vad glad jag blev! Trodde hon skulle komma efter påsk och att jag inte skulle hinna träffa henne innan jag sticker till Lettland, men icke.


Lämnade in en råversin på mitt slutarbete i veckan också, så det känns skönt att ha grunden klar. Nu ska lärarna gå igenom det bara och så ska jag sen fixa ändringarna som krävs. Hoppas det inte blir mycket.

Lektion

Okej mina vänner, nu ska jag berätta konsten av att ta "smalbilder". Tog en sliten och svullen bild från imorse, och med snabba ögon så ser jag ju riktigt smal ut! (okey jag menar ju inte att jag är tjock i verkligheten, men ja..)

1. Ljuset. Med ljus kan man forma mycket, även ens egna kropp. Om ni ser mitt lodräta streck så markerar det ungefär där skuggan av gardinen går, fast med snabba ögon ser det ut som att min mages form/muskler går sådär.
2. Omgivningen. Med täcket i bakgrunden fick jag ännu en smalare illusion då det går igenom midjan och gör att den ser smalare ut (vågräta strecket). Rumpan ser också större ut pga täcket bakom mig, och större rumpa ger ju intryck av en smalare midja.
3. Vinkeln. Att ha kameran uppåt och lite vinklad neråt gör väldigt stor skillnad än om man sku ta under/framifrån.

Så nu vet ni! Haha ser ut som att jag peppar er till att ta värsta anorektiska bilderna.. Men mena nog mest ba att bilder inte alltid visar sanningen ;)

 

Studion med ljussättning

Här sen ni studion med ljussättning á la Rebecka typ..

Det röda markerar de blixtrar/softboxar som är riktade mot bakgrunden och ljussätter den
Det blåa markerar blixten/softboxen där huvudljuset kommer ifrån
Det gröna markerar en konstig sak som ger mig upplättningsljus eftersom det reflekterar huvudljuset
Det gula markerar reflexskärmen som också ger ett upplättningsljus då det reflekterar från huvudljuse

(snodde bilden från Henrietta, som jag sedan målade lite på)

Sen ringde dom från Sonera idag också. Troligtvis ville dom få fram något om min telefon som är på service..

Han: skhfksfo skdhfkduesjd dskjfhk s
Jag: Ursäkta men jag pratar inte finska
Han: ökcuh sdifvjk sepoes fdfjeiadhj
Jag: Puhutku ruotsi??
Han: öalkdcfh rfhdjsdlawdsh
Jag: Alltså jag pratar inte finska
Han: .. ah.. kiitos hei! *lägger på*

Vilken söörvis alltså.. spyr.
 

Henrietta

Cheena! Idag har jag fotat Henrietta för en andra gång, och är sådär allmänt mer nöjd med bilderna från idag än förra gången. Vi körde på vit bakgrund nu, och är faktiskt pretty stolt över ljussättningen jag lyckades få ihop. Hur studion såg ut när vi fotade den andra bilden är en annan sak, haha.. Måste visa mina studiouppsättningar i ett skilt inlägg senare.
Nu ska det bara väljas ut 10st bilder till min portfolio, och det är så galet svååårt! Men imorgon blir det dock mest att skriva på slutarbetet hela dagen. Ännu svårare..

 
 

Ny tröja

Köpte en Odd Molly tröja på Tradera för ett tag sen, och jag hade ju turen att jag kollade där först eftersom jag faktiskt var nära på att beställa en helt ny, vilket skulle ha blivit lite dyrare jeo. Nåjamen har ju kusinen i Sverige så den fick bli ditskickad så att jag sku slippa betala massa annat shit, och igår så fick jag den finally och den är så fiiin! Hiöhiö vill ha mera nu~

 

Fredag-Lördag

Tjena! Igår så var jag en sväng till Vörå och hälsade på hos Sara efter skolan. Var typ aplängesen man umgåtts med henne sist så det var trevligt. Åt morotskaka och tittade One Tree Hill, haha jaa det var ju min favoritserie ett tag för några år sedan, men nu när man såg det igen så såg det ju nästan ba löjligt ut. Men antar att det är så med det mesta. På kvällen brummade jag tillbaka till Vasa igen med Tommys bil. Medans jag lånade hans bil så fick jag ett stenskott på rutan, och körde nästan på en fasan. Var faktiskt lite nervös över att köra ända till Vörå med den för trodde typ att jag sku somna vid ratten elr nått då det är så långt bortaa. Men det gick nog bra hähö (som ålänning så är allt som är över en 15 minuters bilväg långt borta).

Men idag vid 12-tiden så for jag på ett BodyPump pass med Henrietta, och vi lyckades öka vikterna lite till också vilket kändes bra. Hon har tidigare i veckan haft problem med foten så därför har jag tränat själv ett tag, men nu är min kompanjon på benen igen så det är bra! Är faktiskt lättare och roligare att träna om man gör det tillsammans med nån, just eftersom det annars lätt blir att man skippar träningen, men om man redan har bestämt att man ska fara och träna med nån så tänker man knappt tanken på att ställa in. Imorgon funderar jag dock på att fara och träna lite ben och rumpa på egen hand, men det återstår att se. Ska ju typ skriva klart slutarbetet i helgen och jag har knappt börjat..

Menmen.. Var iallafall just och åt buffé till Spices med Tommy igen, för det är ju så himla gotttt! Är Tommys sista helg i Vasa nu innan han sticker till Åland och börjar sitt sommarjobb, och sen får jag inte se han på 9 freaking veckor!! Nåja, åter till maten.. Åt så galet mycket att jag var tvungen att stanna till flera gånger och "vila" då vi skulle handla och gå hem igen. Usch jag riktigt känner hur min mage har töjts ut haha.

     

Torsdag

Tjö! Torsdag idag och vi har påbörjat planeringen på våra egna hemsidor och skrivit manus för fulla muggar. Mitt manus är en konstig version på rödluvan, men annars rätt så episk. Har lånat fem böcker om fotografering från biblioteket så i helgen blir det att påbörja med slutarbetet ordentligt eftersom jag ska ha råversionen inlämnad redan nästa vecka på onsdag. Gälet!

Tommy ville vara med på bild. Han ser ut som en såndär äckligt ful fisk som finns på 3000 meters djup under nån sten på havsbotten.

Ikväll står lite löpband och BodyPump på schemat!

Tisdag

Cha! Vart ingen träning igår iallafall då jag hade så galet ont i magen, så blir att fara idag då istället även fast tisdagar vanligtvis brukar vara min latdag. Kommer bli 20min uppvärmning och 45min BodyPump, som då inte kommer ha några ben- och rumpövningar eftersom det inte är en hel timmes pass.. Treååkigt blö. 

I skolan så jobbade jag sakta men säkert på mitt slutarbete, och så var jag på studiebesök till tradenomlinjen här i Vasa. Har lagt företagsekonomi i Åbo på första plats och i Vasa på andra plats, och jonej nog låter det intressant faktiskt.. Funderar på om jag ska gå en preppkurs i Åbo som är precis efter att jag kommit hem till Finland igen efter praktiken, men det är bara en tanke än så länge. Skulle ju inte ha tid att dumpa av min packning som jag haft i fyra veckor, utan skulle måsta fara raka vägen från flygplatsen i Helsingfors till Åbo isf, och det låter ju nog himla jobbigt.

 
 

Smoothie

 
 

Söndagsträning

Shäna! Dagen började med att jag kände mig trött på livet. Känner alltid så då man inte har diskat på flera dagar och man vet att man måste ta itu med det under dagen.. Så jag var i en djup depression under morgonen, men sen diskade jag bort skiten och såg ljus i livet igen. Fick tillåme också ork att fara till gymmet som jag hade planerat.

På söndagar så har dom ju inte några pass så tänkte satsa på att träna lite på egen hand, men inte bara satsa på kondition som jag vanligtvis gör då jag tränar ensam. Så det blev 20 minuter på löpbandet, 30 minuter ben och rumpa med vikter och 10 minuter mage och stretching. Alltså ben och rumpövningarna är ju helt klart dom roligaste övningarna man kan göra! Ska försöka börja träna mer och mer på egen hand också, (speciellt om jag skaffar gymkort i sommar) men usch det är ju alltid en massa bodybuilders i salarna där man får träna med lösa vikter, och jag är ju ännu rätt så lost i den världen.. Ska göra ordentliga scheman sen med ett specifikt antlar repetitioner och set som ska göras, för annars blir det lätt att jag slutar då jag inte längre "orkar". Och med schema så känner man sig troligtvis inte lika lost heller.
Men på Easyfit så har dom ett litet hörn med vikter och speglar, så hade turen att det var ledigt där idag!
 

Är rätt så svullen efter allt fusk, men tänkte köra lite av mina smal-poser framöver så kanske man kan se någon skillnad framöver.. Haha titta så fint vi har inrett Amandas rum i bakgrunden!

Efter att ha varit rätt så omotiverad och haft en hel del fuskdagar dehär senaste veckorna så känner jag mig riktigt motiverad just nu! Mindre kolhydrater och mindre socker på schemat igen bara helt enkelt, och mer träning! Åt keso med apelsin, kanel och frön efter träningen (usch det var alltför länge sen sist jag åt det.. Så himla gott ju!) och nu väntar jag på att Tommy ska komma hem med mat så att man får i sig något ordentligt, och sen ikväll ska jag laga smoothie med kvarg, yoghurt, frukt och bär!

Bästa träningsmusiken för den som saknar ↓
 

Lördag

Visste ni att alla mina inlägg börjar med bokstäverna "kjh" innan jag publicerar? Nu vet ni iallafall. Don't ask me why, men gör alltid så direkt då jag ska börja skriva något..
Men denna vecka så har jag varit så otroligt omotiverad och halvdepp av någon konstig anledning. Omotiverad inom träningen och kosten främst, men ska försöka fara och röra på mig imorgon så blir det iallafall fyra träningsdagar denna vecka. Angående skolarbeten så känner jag mig faktiskt inte alls lika omotiverad, även fast jag jobbar väldigt långsamt just nu. Arbetar på det sättet att jag "förbereder" mig smått hela tiden, så att det sen ska gå snabbt, smidigt och enkelt då jag väl ska börja stressjobba, hehö..

Började denna lördag med att fara på ett BodyPump pass och lite joggning innan det började. Det jag gillar med BodyPump är att det inte är någon kondition som i BodyStep. För just nu så är min kondition bläk och då blir steppen så himla jobbig.. Men måst försöka stå ut ändå så att jag inte tappar den lilla kondition jag har.
Tommy var ute och sprang i hans nya springskor medans jag var och tränade, och efter att jag var klar så for vi ut och åt till Spices som är ett ställe där dom serverar thaimat. Var så himmmla gott så jag tackar Therese för tipset och fetman. Efteråt kollade vi lite på stan vad som hände och vad det fanns för erbjudande under denna specialvecka. Blev en väldigt snabb runda på stan eftersom Tommy är världens tråkigaste att gå på stan med.. Han bara gnäller som ett litet barn. Men fick iallafall hem lite smått och gott.

Innan träningen 
(Alltså fattar inte hur lakanet alltid lyckas bli sådär utdraget och stökigt efter varje natt..)
 

Fick hem detta! Fuskdag igen nudå ↓
 
 

Skola

Då man egentligen borde skriva synopsis och manus...

 

Gamla favoriter

Tog fram min hårddisk och började leta upp originalbilderna som jag ska ha till min portfolio, men började också kolla igenom mina gamla favoriter som jag hade första året med min systemkamera. Haha lite komiskt är det ju faktiskt då man var riktigt stolt över dom! Ni kanske inte ser samma konstiga saker som jag gör eftersom jag vet precis hur jag gjorde och tänkte på den tiden, men resultat ser ni ju iallafall hehe.. Saknar dock dendär fantasin och alla idéer som man hade då allt var nytt, även fast idéerna inte var dom bästa så var det ändå jättekul att fixa på med allting.

Men det roligaste är ju ändå att se hur mycket bättre man har blivit på 3 år, även fast jag knappt har fotat nånting de två senaste åren (eller klart jag har fotat, men inte så mycket som jag ändå skulle vilja) så blir ju bilderna idag ändå betydligt bättre.

 
Den svartvita bilden på Astrid fotade jag då vi hade en liten tävling i klassen på EFÖ med temat svartvitt, och tyckte jag var jättesmart som inte hade en svartvit bild på temat svartvitt haha. Bilderna utomhus på Heidi så tyckte jag var värsta fashionfashion då vi var med klänning ute i snön, och illustrationerna så gjorde jag som så att jag först ritade en teckning på papper, och tog sedan ett foto på teckningen å la in den i photoshop, där jag sedan målade konturerna och färglade med trackpaden på min gamla laptop..
 

Måndag

Då man har varit i skolan, storhandlat mat, varit till Sonera, gått en sväng på loppis, tränat, ätit, duschat och fräschat upp sig så känns livet så UNDERBARRT efteråt. Sitter nu här i min pyjamas och mystofflor och bara känner hur livet älskar mig (..).
Men ja om man skulle ta och säga nått vettigt istället, så kan jag säga att vi fick äcklig vegetarisk mat i skolan, och när Tommy kom och hämtade mig så for vi till Sonera. Gissa varför? Jo det är så att min telefon int funkar. Ett halvår tog det, blö. Han (yepp det är en kille, minns dock inte vad det var jag döpte honom till.... pinsamt) bara dör lite nu som då, och när jag... Måste bara avbryta här. Märkte just att killen på Sonera tog bort ALLA MINA KONTAKTER PÅ TELEFONEN!!! FY uschblä nu älskar inte livet mig längre.. Blir så less på allt. Nåja ni får ta och ge mig era nummer nu bara.. bara. Men ja, åter till där jag var, joatt man kan inte ringa/messa och internet funkar inte och jag kan inte ta emot några meddelanden och samtal heller. Men Wifi fungerar iaf. Ska iallafall föra in han på operation under veckan.

Var just på ett BodyStep pass med Henrietta och herreminjösses vad tungt det kändes. Eller jag kände mig jättetung då jag knappt tränade nått förra veckan och bara åt en massa fett. Fast åt knappt nån vettig mat i helgen heller, för i lördags åt vi smörgås till mat och i söndags blev det en micropizza vid åttatiden. Usch vad pinsamt.

Var på en till liten loppisrunda idag också eftersom vi inte hann fara dit igår, och hittade ett par fina jeans för endast två euro! Dock är de lite (läs mycket) tighta, men ska nog tammetusan ha dom för det.
 
Outfit jag skaffat för 4,50 € ↑Söndag

ldag så har vi mest bara städat och tvättat sådär lite smått, och så for vi på en loppisrunda som är en ganska standard söndag för oss nuförtiden. Hittade en fin liten t-shirt för 2,50 € som jag tycker om, fast hade hellre haft den i en storlek större. Imorgon är det en ny vecka och då ska jag träna på som vanligt igen! Tränade bara en gång förra veckan, så ska bli skönt att få röra på sig igen även fast det säkert kommer gå lite segt. Usch.

Idag är det ju också sista dagen som jag "måste" blogga på, eftersom jag hade bestämt att jag skulle blogga varje dag denna vecka vilket jag också ha gjort. Funderar på om jag skulle ta utveckla idén till att blogga varje dag hela månaden? Gör det om jag får minst 10 kommentarer som stöttar denna idé! Skämt å sido, men det har faktiskt varit kul att ha denna lilla bloggregel så tror jag ska fortsätta åtminstone hela nästa vecka också.


Loppisfynd för 2,50 €
 

Lördag

Var lugna! Jag har inte glömt dagens inlägg mina vänner.
Börjde dagen med lite cheesecake till frukost, och sedan for jag och Tommy på en liten promenad i det superfina vädret. Känns så himla kul om dethär vädret fortsätter såhär, så att man får lite vår i Vasa innan man sticker till Lettland, och innan man tar examen liksom. Well sedan så dumpade Tommy av mig i stan och han for till Malax och städade ur sin lägenhet, för i höst kommer han att studera i Åbo. Gick omkring i typ två timmar och bara fönstershoppade, för skulle ju vara roligt om man lyckades spara sina pengar tills vi far till Lettland på praktik. Nåjamen sen käka vi smörgås till mat, och sedan kom Henrietta och Lukas på en liten cheesecake-monopol-melodifestivalen-kväll, och det var riktigt myysigt! Diskuterade blandannat hur de svenska pensionärerna har makt över sin familj då Sanna Nielsen vann hela skiten.
Käkade också ännu mera fett, men om man har fettisvecka så måste man ju gå all in liksom ;))

Hade egentligen ingen speciell favorit, men det hade Tommy iaf ↓

Jag: Så vilken tyckte du bäst om då?
Tommy: Dedär Alcatraz tyckte jag om
Jag: Hahah jaa om det skulle finnas någe "alcatraz" så skulle dom säkert va skitbra!
Tommy: Men jajaa Alcazam då.
Jag: .. du är ett riktigt fan hör man
(rätta nämnet ska ju då vara Alcazar)


 
Fredag

Det var mig en dyr cheesecake dethär.. 26 € för ingredienserna, och det enda som blev över är lite majsmjöl. Fast kanske jag ska säga BAJSMJÖL, eftersom jag tittar på en fin tröja för 60€ åså kommer man att tänka på att om man inte hade bakat dendär sabla kakan så hade jag kunnat lägga dom pengarna på en halv tröja ist. Bäst för kakan att den är äckligt god nudå. Har ju inte "kunnat" äta den ännu heller eftersom man tydligen skulle ha den i kylskåpet över natten märkte jag.. 

Det var dagen problem.


Nu över till dagens mig.
 
 
Invigde magtröjan jag köpte för ett tag sedan, men som jag gissade så var det nog ännu lite för kallt att flasha runt med magen. Haha måste bara visa dendär bilden bakifrån på mig, för det ser så himla konstigt ut! Cräzy vad förvrängt saker faktiskt kan bli på bild. Jagmenar min rumpa ser ju gigantisk ut (well beror väl nog på byxorna också) och benen ser supersmala ut. (för att vara på mig iaf)

Fredag är det ju idag sådär annars. Veckan har gått så otrooligt fort, men jag klagar inte. Förutom att jag måste ha klart slutarbetet, göra samhällapresentationen, skriva manustexten på 15 sidor och ansöka till alla skolor jag vill till under 30 dagar. Ohgosh. Men inte är det ju omöjligt.
Just nu sitter jag och Tommy bara här med varsin dator och lite starsprit på det (vin). Han spelar nått konstigt spel och jag kollar runt på ebay och på en massa fina kläder, för det är så himla kuul ibland! Funderar om jag ska våga smaka på kakan även fast den bara har varit fyra timmar i kylen. Jenni hade tänkt komma hit och smaka lite, men gissar att hon drog sig undan då jag skickade bild på mästerverket :C Nåja mer till mig bara, för har ju ändå fettisdagen hela veckan..!

Idag vill jag ha denhäär
 
 
 

Portfoliobilder

Jag får nya framtidsplaner varje dag alltså.. Nu har jag bestämt mig för att söka till en fotoskola lite mer söder i Sverige, även fast jag tänkte att jag inte skulle göra det utan satsa på något nytt istället. Men nu blev jag himla sugen på den skolan då den är inriktad på just fotografering inom reklam och magasin. Nåjamen i själva ansökningen så ska man blandannat lämna in 10 st bilder, så sitter och kollar igenom vilka jag tycker är bäst.
Hittade lite snabbt 10 st som ungefär är mina favoriter, och om jag ska kommentera resultatet själv så måste jag nog säga att jag är ganska så stolt. Finns en kreativitet och variation i alla dehär bilderna som jag gillar, men ändå så känner jag att jag skulle kunna göra bättre än såhär.

Vet inte om jag har nämnt det förut, men då jag i vintras praktiserade hos en fotograf så erbjöd hon mig jobb till hösten hos henne. Känns verkligen jättekul att hon skulle vilja ha mig dit (även fast det inte är HELT säkert på att hon ska anställa nån till hösten) och nog är man ju alltid lite sugen på att få jobba hos/med en fotograf. Finns ju både fördelar och nackdelar om jag skulle bestämma mig för att jobba ett år på Åland, men det återstår att se sedan hur jag gör.
Men om jag skulle bestämma mig för att satsa på fotografering, och jag inte skulle komma in till just denhär fotoskolan så skulle jag nog satsa på att jobba hos henne!

På bilderna: Heidi Eriksson, Elinore Hagman, Henrietta Törnroos, Anne-Lie Miiros, Frida Nordlund och Kevin (Kuitunen?)
 

Onsdag

Börjar bli dags för dagens inlägg nudå innan klockan blir torsdag.. Idag i skolan har vi bara fixat med premiären för vårat YLE-projekt som klassen har filmat och fixat, och samtidigt hängde vi upp våra sagobilder på väggen. Så nu hänger Elinore vackert där på väggen, hähä. Efter skolan så var jag så himla trött så orkade inte fara och träna, utan hoppade bara i duschen och sen for jag och Tommy på visningen av just våran film som jag just nämnde (som för övrigt handlar om genmanipulerade barn. Erkänn att ni genast blir intresserade). Publiken, som mest bestod av vänner och familj, så verkade iallafall gilla den och det är ju alltid roligt. Men om jag ska vara ärlig så blev ju nog våran bättre än de som varit tidigare ;))
Efter att vi sett klart filmen så for Tommy och jag och köpte hem lite pizza, men den hade ju konstigt nog ingen tomatsås i botten sådär (nog brukar väl alla pizzor ha det?) så den var iallafall apäcklig.. bu-hu.


La på mig en tröja jag köpte på loppis för fyra euro förut. Dock är den lite liten så är tvungen att ha den uppknäppt, och nej jag är inte gravid även fast det ser ut som en såndär gravidmamma-tröja..


Har börjat bli lite väl kär i denhär väskan nu också.. Dyr kärlek usch.

Tisdag

Tjena! Såatt andra dagen på veckan är det nu, och dagen började som alla andra dagar. Vaknar av att klockan ringer och är så otroligt kissnödig men orkar ändå inte stiga upp, och Tommy som sover ytterst och har ansvaret över väckarklockan så tar typ fem minuter på sig innan han uppfattar att klockan ringer och stänger av den. Lidsamt att ba sitta och lyssna på alarmet. Nåja. I skolan så förberedde jag den skriftliga delen i slutarbetet, och gjorde finskaprovet (som jag failade på förra året) med nån speciallärare som nog trodde att jag var godkänd nu. Yes! Haha Therese filmade mig samtidigt som Jenni förhörde mig. Synd att jag inte själv har filmen så att jag kan ladda upp..
Efter skoldagen och lite fastlagsbulle så kom Tommy och hämtade mig och släppte av mig i stan, där jag köpte en portfoliopärm till slutarbetet, och en tröja på rea. Sen köpte Tommy hem en massa fett så vi har klämt i oss en hel del, och nu for han just och köpte äckliga chilinötter som vi ännu ska klämma i oss framför Friends och Top Model.
Blev ingen träning idag, men ska försöka klämma in det imorgon direkt efter skolan om jag hinner. Men det återstår att se.

Drog tillåme fram lilla kameran ur lådan, och efter lite ström och våld så fick jag igång den igen. Går runt med mina mystofflor som jag fick av mamma ♥ och den nya tröjan på det. Har faktiskt lyckats få hyffsade naglar nu efter att jag mestadels har ätit på dom, så nu har jag också målat dom lite fiint.

 
 

Måndag

Åkej mina vänner! Tänkte ta och testa på att blogga sådär "klassiskt" varje dag den här veckan, liksom berätta vad jag har gjort i lilla minsta detaljjjj! Ni kommer säkert tråka ut er en massa, men kanske det hjälper bloggen att vakna upp lite igen.

Så okey, idag aka måndag så var det första skoldagen efter sportlovet. Fixade lite effekter i musikvideon som vi har klippt och hade möte med studiehandledaren angående skolval och ansökningar. Berättade till honom om min supersmarta idé om att jag kanske också skulle söka till några skolor i Sverige, (why not liksom) och gissa vad denna studiehandledare sa! Han ba "Hmm, inte för att lägga mig i eller nått, men isåfall kommer ju Tommy bo i Åbo och du någonstans i Sverige. Och distansförhållanden brukar ju vara väldigt svårt". Haha jasså du kallar dig studiehandledare säger du? Nåja var ju faktiskt lite gulligt att han brydde sig om vårat förhållande framför min karriär. 
Nu har jag iallafall sökt till en merkonomutbildning i Åbo som är på andra stadiet (ifall mina andra episka planer skulle misslyckas. Måste bara hitta nån sån plan nu också). Men eftersom jag redan gått en yrkesutbildning så kommer jag kunna gå den utbildningen på två år ifall jag hamnar dit. Kommer senare i vår också att söka in till lite andra skolor, både i Finland och Sverige.
 
Usch nu orkar jag inte blogga mer även fast jag skulle berätta allt i minsta detalj.. Men har iallafall storhandlat massa mat med Tommy, tränat med Henrietta och storstädat bostadsgrottan. Nu måste jag plugga på finskaprovet som jag har imorgon. Måste lära mig månaderna helt freaking utantill! Vilken pina.


Men först ska jag se dagens avsnitt av Top Model!

RSS 2.0