Sommarlov var det

Tjenatjohej! Var ett tag sen sist jeo så ska väl försöka få fram lite vad som hänt sen sist.

Tog examen för ungefär en vecka sedan, sa farväl till ghettohemmet och drog iväg söderut med mamma min till Ålandet. Hon dumpade av mig i stan där nu jag och Tommy har en lägenhet över sommaren, och även fast vi har säng och bäddsoffa så sover vi på madrasser på golvet.. Får se om vi alls orkar få det fixat ordentligt här då vi ändå ska flytta ut om 7-8 veckor. Annars är det en riktigt bra lägenhet nog, så ska försöka få fram några bilder ifall vi nu får det att se lite mer beboeligt ut.

Påbörjade mitt sommarjobb i måndags också! Strandvakt på Nabben är det som gäller, så ska se till att få upp mitt schema för sommaren här på bloggen så är det sen bara att komma och hälsa på. Uppgifterna är väl mest bara att städa toaletterna och omklädningsrummena, plocka skräp runtomkring området, klippa gräs, kratta och bara försöka hålla det i ordning. Sen har vi ju också volleybollplanen som nog skulle kunna bli ett livsprojekt ifall man vill få den i skick.. Jobbar 7-16 under de första dagarna, men på onsdag börjar vårat riktiga schema!

På torsdag och fredag tog jag ledigt från jobbet för att kunna ta båten över till Åbo och göra inträdesprovet till Novia. Tommy som till och med fyllde 23 följde också med och vi for raka vägen till Tonys (min kusins) lägenhet som vi skulle få ta över ifall jag också börjar studera i Åbo. Verkligen en jättefin och stor lägenhet är det, men är lite synd att det är en bit utanför stan/centrum.

På fredagen så gjorde jag inträdesprovet och fick äran att träffa på människorna som var på prepkursen samtidigt som jag, vilket var trevligt. Man fick ju lite "framtida klasskänsla" av alla människorna man träffade på där. Nåjamen provet började med en skriftlig del där det fanns 50st påståenden som man skulle kryssa i om var rätt eller fel. Visst det låter ju himla lätt, men hade i stortsätt inte lagt några sifferdetaljer på minnet alls då jag pluggade, och påståendena var uppbyggda på det sättet att man kände igen allt, men att det bara var små detaljer de hade ändrat på, så det kändes ju mindre bra.. Sedan fanns det en mattedel med 10st uppgifter vilket gick mycket bätte. Speciellt med tanke på att flera tyckte den var svår också, hihö. Till sist så hade vi "gruppintervju" som gick ut på att jag tsm med sju andra sökande skulle arbeta med att låtsas starta en loppis, där vi då diskuterade hur vi skulle göra och blahiblaha. Sedan skulle vi presentera vår idé till de två lärarna som redan från början lyssnade och skrev massa punkter på hur vi individuellt hade jobbat. Den delen gick faktiskt riktigt bra tyckte jag. Är väl nöjd med mattedelen och gruppintervjun som vi gjorde, medans rätt/fel-påståenden inte gick så bra..

Även fast det gick helt okey så vågar jag inte ens tänka tanken på att komma in. Var över 120 personer som gjorde provet, där de flesta antingen har gått merkonomlinjen eller tagit studenten, och så kommer man själv där med en medieassistentutbildning haha.. Fast tror nog såklart att det också finns fördelar med att ha gått medialinjen.

I brist på bilder så får ni se hur min farm ser ut just nu!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0