31082014

Well helu. Var ju tänkt att vi skulle få sängen och soffan från Österbotten denna helg, men av någon orsak som jag redan glömt bort så hyrde vi istället redan förra veckan en skåpbil och hämtade hit dom. I onsdags fick jag också meddelande om att vårat tv-bord hade kommit. Lite lego en vardagskväll tänkte ju jag, men tog ju tammetusan över fyra timmar att skruva ihop dendär grejen..
Nåja. Tycker om våran lilla tv-bänk, fast eftersom jag älskar låga, breda tv-bänkar så hade den gärna fått vara liite bredare (fast då kanske det sku bli trångt med vårat kommande matbord och bokhylla som ska få plats på samma vägg, så kanske lika bra).

 
Har ju varit i nya skolan i en hel vecka nu också, dock har det bara varit "informationsvecka" så berättar mera om skolan sen då vi hunnit börja på riktigt.
Men i helgen så kom mamma hit och hälsade på, och hade med Heidi som en liten överraskningspresent också hähä! Vi for bland annat till Ikea (för fjärde gången för mig, och ännu har dom inte fått in matbordet vi vill ha.. Men borde komma i veckan) där mamma köpte lite gardiner och mattor till mig som tidig födelsedagspresent. 

Hade tänkt baka lite scones ikväll, men blir alltid på sånt himla pisshumör efter att jag diskat så det fick vara.

20082014

Efter att ha levt på socker och fett hela sommaren så har jag nu börjat försöka sockra av mig lite. Dock är det ju apsvårt efter att man har vant sig med så mycket socker, så idag gjorde jag en liite bättre variant av Snickers.
Var meningen att det skulle vara 70% choklad, men "tyvärr" så fanns det ju inget som var högre än 50% så det fick inte riktigt bli så nyttigt som jag hade tänkt.
Tommy slukade halva kakan på en gång, men eftersom han är en allätare så behöver det inte vara gott för det. Fast kan nog säga att det faktiskt var riktigt gott och sådär braigt mättande utan att bli äckligt.

Gjort på mörkchoklad, jordnötssmör, salta jordnötter och banan och sedan in i frysen två varv.
 
 

19082014

Fått in en ny liten dator i familjen. Tommy beställde den i somras och idag blev den klaar! Även fast jag föreslog att han skulle köpa en iMac så kommer jag nog ändå sitta här rätt ofta och låtsas om att det är min dator, hähö.
Idag kom också Amanda på besöök! Vi for på ett litet Ikea äventyr och hade i siktet att införskaffa mig ett matbord, men det var tydligen slut så far kanske tillbaka i helgen igen om jag inte hinner ångra mig.

 
 

19082014

 
Photoshoppade en Totoro som nu fick äran att vara bakgrundsbild

18082014

Var in till Klipp Upp och lät min gamla klasskompis Elin klippa av lite hår innan jag lämnade Åland. Hade ju jämnlångt förut, men nu är det både uppklippt och klippt så att håret vid ansiktet är kortare och blir längre bak mot ryggen. Hon lockade också "luggen" så att den skulle bli lite mer fancy, så idag grävde jag faktiskt fram min gamla plattång (men ack så bra) och testade återskapa det Elin hade gjort. Tog aplänge innan jag fattade hur jag skulle få lockarna sådär utåt eftersom det i början bara blev en massa lockar som lockade sig mot näsan..

Efter att återigen haft balsammetoden i ett halvår så tänkte jag nu ta en period och tvätta håret med vanligt schampoo, så nu blev det att testa sig på Bed Head serien (shampoo+balsam och curl re-call creame).


 
 

 
 
 
 

16082014

Efter att ha kollat runt på hela Pinterest under sommaren efter inredningsinspiration så har jag blivit ännu mera galen i allt som har med trä att göra. Gick faktiskt och samlade runt på massa trästockar och plankor som hade flytit iland längst med vattnet för nån vecka sen med syrran, så i framtiden har jag säkert en fin samling material till nånting ballt.
Vill verkligen ha det mysigt och fint för en gångs skull. Mitt rum på Åland har aldrig varit fint och alla mina bostäder som jag hade i Vasa så var ju nog hemtrevliga, men de var ju inte speciellt "vackra" om man säger som så. Därför skulle jag vilja satsa lite mer denna gång. Det tråkiga är ju dock att ifall man vill ha det som man vill så tar det ju en sån otroligt lång tid. Tar tid att hitta sånt som man verkligen vill ha.


Älskar den stora spegeln med den maffiga träramen ♥ Skulle ge vad som helst för den

Åbobor!

Var ju ett tag sen man uppdaterade något ordentligt här, men sommaren var (japp sommaren är slut) nog helt bra och avslutades med en natt i Stockholm.

Igår kom vi då hit till nya studentlyan i Åbo, och jag förstår inte varför alla studiebostadsområden ska ha så konstiga färger.. Både här och i Vasa är det ju så. Men nåjahnåjah, lägenheten är nog helt bra förutom det lite halvskabbiga golvet. Men det problemet ska vi lösa genom en massa mattor. Sen så har jag/vi riktigt svåra problem med att bestämma oss hurdana möbler vi ska införskaffa oss. Var till tre möbelloppisar där vi inte riktigt hittade något men sedan var vi till Ikea och köpte ett skrivbord + stol till Tommy. Dock var vi tvugna att fara och lämna tillbaka skrivbordet imorse eftersom det hade blivit helt böjt och ostabilt efter en natt..? Så nej man ska inte köpa de billigaste möblerna från Ikea då det gäller möbler som man vill att ska vara extra stabila.


En glad Tommy efter att ha köpt ett annat skrivbord från loppis.


Får klara oss utan säng i två veckor. Men ska väl inte vara så svårt då vi levt såhär nästan hela sommaren.


Är ju alltid kul då man inser att det får plats med en hel del kläder


Kök med FRYS! Ni kan nog inte förstå hur glad jag är! Äntligen slipper man de minimala frysboxarna.

Stor balkong har vi också.

Perfection


 
 

RSS 2.0