Riga dag 3

Idag började vi dagen med sovmorgon, och sedan for vi iväg till Matha-centret som är ett välgörenhetscenter för utsatta kvinnor och barn/familjer, och det är då alltså där vi kommer vara på praktik. Vi kommer att fota och göra några små filmer på deras konferanser nästa vecka på måndag och tisdag, och sedan kommer vi vara lediga i sex dagar tack vare någon slags högtid som är här i Lettland just då. Så nice på det.

Idag var jag också ut och joggade en liten runda här i området, och hittade ett "lady fitness" gym här riktigt nära som jag for in till och frågade om priser och sådant. Det var jätte fint och färgglatt, och ett 12ggr-kort kostade ca. 42 euro så jag tycker nog det är värt priset (eftersom det ändå bara är tillfälligt) och tror bestämt jag ska ta och skaffa det nästa vecka. Dom hade lite liknande pass som finns i Vasa, så tror absolut jag ska testa mig på lite lettiska pass :D fast kommer ju knappast vara nån skillnad eftersom jag inte förstår vad de säger på de finska passen i Vasa heller.


Jenni, jag och mitt fula smile som väntar på bussen

Joggingtur runt området. Gäller att fara ut innan det blir mörkt så att man inte blir våldtagen.

Medans jag var ut och sprang så for Jenni in till stan och åt, så efter att jag var klar så blir man ju tvungen att laga lite käk så att man inte svälter. Och uschfy tusan vad jobbigt och invecklat det ska vara! Först måste man ta hissen till första våningen och hämta nyckeln in till köket, sen har vi kylskåpet i våran mörka korridor som inte har någon belysning så där plockar man fram nån mat som man gissar att är ens egna, sedan far man längst in i korridoren och plockar fram lite kärl och andra kökstillbehör som finns på en hylla där, och sedan far man in till köket och försöker laga något ätbart. Sen glömmer man ju att ta något att dricka så då måste man fara in på rummet och hämta vattenflaskan (vi dricker inte kranvattnet här) och blahiblaha.. Sen ska man ännu diska skiten direkt efteråt och föra nyckeln tillbaka till första våningen. LÄNGTAR att få komma hem och laga mat i ett eget kök.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0