Smoke

 
Uppgift som vi tidigare gjort i skolan. Snodde bild på döskalle och rök från google, som jag sedan lagat om till detta ↓Nu ska jag fortsätta dampa loss på introt som jag håller på med.. Ha ett bra liv.

Söker dessa

Efterlyser dessa pokémonkort. Så nu får ni tammetusan leta reda på era gamla samlingar!

 

Min rubrik

Idag aka söndag så fick jag två nya pokémonkort! Pokémon-Linda (som vi kallar henne för att inte blanda på alla världens Lindor) och hennes mr. boyfriend var hit och köpte/bytte lite kort med oss. Ska bli intressant att se hur mycket vi kommer gå på plus efter att ha sålt de pokémonkort som vi inte vill ha~

Just varit ute med Tommy på en 1,5 timmes vandring

Påbörjat

Suttit och klottat med nå pirkka färgpennor idaag, och på bilden ser ni hur långt jag har kommit. Ska bara fixa hela pappret fullt så är det klart sen. No problemo liksom!

 
Sku va så himla kul att ha Promarkers tuschpennor eftersom de är så himla braa, men damnn jag lägger nog ändå hellre pengar på annat. Kan sno syrrans i värsta fall.

Helg

Koti Pizza och Ben and Jerry's hände igår.. MEN allt är Matias(klasslärare) fel, eftersom han tvingade mig att stanna kvar i skolan till 17, så att jag missade mitt gympass. Vart mentalt störd så tänkte att man lika bra kunde ha en fuskdag, och himla gott var det ju. Har kommit fram till att om jag vill kunna "strejka" från en massa gott en längre tid så måste jag ändå kunna tillåta fuskdagar (men inte ofta), eftersom allt annars blir att skita sig totalt så fort man får en halspastill som innehåller socker i munnen.. 

På tal om Matias så körde jag hans bil i veckan, och jag fick inte igång den hur mycket jag än testade.. Sen att jag fick kärringstopp mitt i en korsning och blev tvungen att slänga mig ut på vägen så att Jenni (utan körkort) kunde ta över, så lät vi bli att nämna. Skulle inte förvåna mig om en lärare just nu råkar hitta min blogg och läser detta, eftersom det lätt händer.

 

Men är nu ledig varje fredag!! Fatta vad chill med 3-dagars helggg. Vet dock inte vad jag ska göraa. Tommy fastnade för htlm och CSS så det ska han göra hela helgen tydligen. Jag vill fota, eller egentligen vill jag redigera nytagna foton, men USCH JAG HATaaar denna kyla :(

Studio ljussättning

Fotat med olika ljussättningar idag med Jenni och Theresee.. Vi är freaking fyra personer i klassen idag.

 

Veckodag två

Tjö!
Så himla mycket som ska tänkas på just nu, och jag har dendär underbara sidan att jag tänker på allt medans jag inte gör något åt det.. Om ni fattar? Klart ni gör.
 
Praktik. Om några veckor börjar min 12 veckors praktik, och jag har ingen aning om vart jag ska. Har sökt en plats till London, och hoppas så in i skogen att jag och Amanda ska få den platsen, eftersom skolan betalar freaking allt! Tänk bara att få vara 12 veckor i London.. Vågar inte ens hoppas, kommer ändå int bli av. Annars vill jag till Tallin, och annars vill jag till Sverige. Sen så fick jag också fara två veckor till Novias fotohögskola i Jakobstad, så känns iaf skönt att ha något. I värsta fall far jag till Åland, men då ska jag tammetusan inte ha mycket blod kvar i kroppen.
 
Slutarbete. VAD SKA JAG GÖRA??!?! Någon som skulle vilja ha ett gäng bilder som jag skulle kunna göra och arbeta med som slutarbete? Eller något grafisk? Plz tell me..

Fotoutställning. Ska inom några veckor fota ett gäng bilder under temat "sagor". Underbart tema egentligen, men när det är höst och kallt, och knappt någon ordentlig tid att göra detta på så känns det bara som en pina. Vill fota hemma på Åland, så blir säkert att fota massa till det under höstlovet även fast jag ba sku vilja ligga hemma och inte tänka på skolan alls. Nån som har en bra idé? eller vill vara modell?
 
Studioproduktion. Ett projekt som klassen ska göra tillsammans, och vi ska filma ett program där vi har gjort allt från manus till efterbehandling själv. Skådisar ska vi ju också såklart ha för att få bästa resultat. Ibland känns det som att allt går bra, men samtidigt så är ingen egentligen insatt i dethär så det känns ganska.. nånting.

Framtiden. Vad jag ska göra i höst är nog ändå det som jag nästan tänker på mest. Novia har sin fotograflinje som jag skulle få joina i två veckor, men dom tar inte in i höst. Estenomlinjen som dom har verkar också rätt rolig, men ööhh där ska man väl lägga 3 000 euro på en väska för att passa in? Sku vara lodisarnas drottning medans alla andra går omkring i Louis Vuitton från topp till tåå. Extrapoäng till mig som tillåme känner till LV och deras priser.
Men sen är det också otroligt spännande att tänka på allt som man skulle kunna göra nästa höst. Rädda sköldpaddor i Grekland verkar ju inte helt fel det heller.


Men onödigt att gråta över detta. Var just på Body Step och tror att jag småningom är ifatt där jag slutade i våras. Musklerna bara flyger.

 

Ny design

HEJ! 
Har just uppdaterat bloggdesignen som ni säkert kan se. Hade tänkt vänta tills jag har en ordentlig header och allt såntdär, men shit it liksom. Lite småsaker som fonter och sånt som inte är perfekta ännu, men det orkar jag faktiskt inte tänka på mera nuu, men annars är jag väl nöjd. Bra mycket shnyggare än min förra i alla fall, haha usch fyblä.. Men hoppas på att jag ska börja blogga mer regelbundet nu när designen är någelunda vettig liksom, eftersom nu alla mina nära och kära vill att jag ska göra det *glädjetår i ögat*. Nåja.
Fast jo, angående nya bloggdesignen så är bilderna i de tidigare inläggen alldeles för breda som ni kan se, och tyvärr så får det nu lov att vara så. För bestämde mig för att slimma till blöggen lite, och det känns nog mycket bekvämare så. Sen är Träningslänken inte fungerande ännu eftersom jag inte har påbörjat någon sådan kategori ännu, men ska försöka motivera mig själv så att träningen känns roligare genom att blogga mer om det. 
Edit: bloggdesignen ser tydligen cp ut på vissa datorer..

Lagade värsta fancy Äggtoastburgare alá Rebecka, så tänkte nu ta och visa Er hur man tillagar denna rätt


Sådär! Det var Rebeckas veckotips för i år då, så väntar vi på nytt imorgon. Nämen okey på riktigt så var det faktiskt supärgått!


Gamla Vasa

Här och nu så börjar nyttiga-livet-3000! Har godhetsstrejkningstävling med Tommy och förloraren ska diska, städa och laga mat i åtminstone en vecka (fick tyvärr inte med Amanda på detta). Nåjamen aldrig att jag förlorar med andra ord. Sen ska jag försöka dra igång med tränandet också! Fyra gånger i veckan ska jag tammetusan dra mig till gymmet. Core, Body Pump och Body Step x2 står på schemat. Well man får väl bara ta sig i kragen helt enkelt. 
Kanske ska ha lite mer träningsinspirerande inlägg på bloggen så att man blir mer motiverad? Nåja det återstår att se. Borde tammetusan ta och fixa ny design också, nästan så jag har övervägt att ta någon av dessa standarddesigner.. Skamligt

Var en sväng till Gamla Vasa idag med Tommis och tog en ny "översiktsbild" till arkitekturfotouppgiften
(omg långt ord detdär).
 
 

Medieassistent

Fick en fråga om jag kunde skriva ett inlägg om medieassistentlinjen i VYI som jag går på, om den är bra/dålig osv. så tänkte ta och skriva lite om den :)
 
Hm okey vet inte riktigt var jag ska börja, men innan jag började på medieassistentlinjen så gick jag ju på Efö, och där fick jag lära mig grunden om fotografering och photoshop - alltså det som jag är intresserad av. Samtidigt som jag gick på Efö så började jag leka i photoshop mycket själv också, så det mesta har jag lärt mig själv med hjälp av olika sidor på nätet och av att bara leka runt lite själv.
Nu går jag 3e året på YVI och inom foto och photoshop så har jag egentligen inte lärt mig någonting, eftersom man inte går in så djupt. Men på VYI så har dom också mycket med InDesign att göra, tidningslayouter och lite såntdär annat grafiskt liksom. Tyvärr så är ju jag inte ett piss intresserad av sånt, så därför har jag blivit ganska trött på att det är mycket annat än foto och photoshop.
Sen är själva skolsystemet lite uppåt skogen just nu. Är mycket att bara sitta framför facebook liksom..
Majoriteten i medieklasserna så är tjejer, och skulle säga att det är ca 15personer i klasserna. Skulle också kunna säga/tro att de flesta i klassen är lite besvikna på vad linjen egentligen går ut på.
 
Det som jag skulle vilja att man gjorde mer i skolan, så skulle då såklart vara mera inom foto och redigering. Att man tex. skulle få mera "läxor" och uppgifter som man sedan skulle gå igenom och få kritik för (inte mycket sånt har vi nu, men lite iaf). Nu är det också lite att man bara springer ut på skolgården och tar några snabba bilder som man ska arbeta med, så där skulle jag gärna ha mera "fotoutflykter", att man for till något lite trevligare ställe i någon timme/dag och bara fota lite. Sånt har vi aldrig gjort.
 
Denhär utbildningen är också en sån utbildning att man kommer himla lätt undan. Så om man vill lära sig något och vill att det ska bli bra så måste man själv se till att det blir så. Eftersom man lätt bara kan göra det hur slarvigt som helst utan att nån lärare knappt bryr sig.
 
Men nu ska jag ju inte bara snacka skit heller, för under praktiktiden så har man bra chans att komma in på olika arbetsplatser, och om man sedan vill söka till andra mediaskolor på högre nivå så är nog dethär en bra grund ändå :) Så även fast jag har mycket negativt att säga så ångrar jag inte att jag går här. (kanske för att jag är för lat att plugga på riktigt? hähö..)
 
Lite saker som jag hittills har gjort i skolan (tryck på bilderna för att se större)
1: uppgift att göra filmposter 2: uppgift att ta arkitekturbilder 3: produktfotografering i studio 4: lång slutartid i studio 5: julkort 6: spelkort 7: hemsida som vi gjorde i Dreamweaver
 Tammerfors

Joja var ju till Tammerfors med Amanda och Tommy i helgen, eftersom Amanda skulle köpa en hylla på IKEA så vi passade på att följa med på en liten roadtrip nu när vi ändå har tillgång till biiiiil! Himla fin stad detdär för att vara i gråa skruttiga Finland liksom, men sjukt synd att det ska vara 375% finsk stad liksom. Tammetusan dom började ju prata engelska med en direkt de hörde att man pratade svenska (om dom nu kanske inte trodde vi pratade turkiska?).
Wellwell vi yrade runt på lite loppisar också, och jag hittade en Pikachufigur och en Donkey Kong cd-skiva som vi hardcorade i bilen. Sen hade dom bakluckeloppis på torget märkte vi så vi blev helt ba OMFGGGG! och började yra omkring lite där, och så hittade lyckliga jag en massa SNES/NES-spel till min lilla konsol, och jag ba shitt me wantttt! Men nej det ville inte livet tydligen, då ALLA FREAKING BANKOMATER redan var tomma på pengar, så fick int ut nån freaking cash.. fy.
Nåjamen annars var det trevligt. Sov på IKEAS parkering i Amandas lilla bil, och vi åkte hem utan dendär hyllan som vi åkte till Tammerfors för..


Missa inte ansiktsuttrycket ↓
 
 
 
 
 
 

Arkitektur i Tammerfors 

Bilder tagna med skolan Nikon D5000 + 12-24mm

RSS 2.0