Min punktlista

Fick lust att göra en liten lista på ett par punker som jag försöker hålla mig till för att inte äta så dåligt och onyttigt, och som jag tycker funkar helt bra. Så tänkte dela med mig till er ifall ni skulle vara intresserade ↓ 

1. Skippa inte onyttigheterna helt.
Ha godisdag en eller två dagar i veckan då du kan frossa i dig utan att ha dåligt samvete. Efter ett tag så vill du verkligen inte ha mycket sött på godisdagarna och du behöver inte längre slänga i dig allt du ser.
 
2. Köp inte godis, glass OCH chips på din godisdag. Visst du tänker att "shit jag är så himla sugen på allt", och även fast du är det då du står där i butiken så försvinner den känslan innan du ens har ätit halva godispåsen. Och då har du ännu en fet Ben and Jerry's i frysen och en liten chipspåse som du blir tvungen att trycka i dig på samma kväll (iallafall jag eftersom jag inte kan spara sådant tills nästa vecka. Eller ens en dag)
 
3. Tillåt dig själv att ha fuskdagar. Då menar jag inte att det ska vara som att "jamen jag är sugen på lite choklad, kan säkert fuska lite". Nej utan om det till exempel är någon speciell dag, eller du ska resa från Vasa till Åland och ska sitta still i 12 timmar, om det är jullov osv.. Jag personligen måste ha på dethär sättet eftersom det inte funkar annars. Om jag har stränga regler att absolut inte äta under vardagen, och jag sedan gör det iaf så skiter sig allt. Och då menar jag allt. Blir så himla deprimerad att jag misslyckades med min plan så att allt bara går åt skogen och jag slutar därför helt och hållet. Därför måste jag tillåta fuskdagar. (Även fastän det kommer alla möjliga dåliga ursäkter till att ha fuskdagar ibland, hehö)
 
4. Minska också på kolhydraterna. Förutom socker och annat "äckel" så kan man också minska på kolhydraterna, såsom bröd, pasta, ris, potatis och sådant som innehåller mycket mjöl. Själv älskar jag bröd, ris och pasta. Skulle bra kunna leva på bara det eftersom det är så otroligt himla goooottt!! LCHF går ju ut på att inte alls äta sådant, men tycker nog det funkar att bara minska (vem kan seriöst följa LCHF till fullo?), eller iallafall inte äta 10 smörgåsar och fem portioner ris om dagen som jag gjorde förut.
 
"Det har varit mycket debatt senaste åren, men lågkolhydratkost är numera godkänt av Socialstyrelsen för behandling av övervikt eller diabetes typ 2. Allt fler vetenskapliga studier visar bäst effekt av LCHF för vikt- och blodsockerkontroll. Antalet positiva läkare och professorer ökar stadigt."
Ni kan läsa mer om lchf/lågkolhydratkost HÄR

Ni gör och tror hur ni själva vill, men att man kan tappa onödiga kilon av att minska på kolhydraterna så är något jag tror starkt på. 
 
5. Gör det till en livsstil. Oftast när jag förut bestämde mig för att "bli nyttig" så tänkte jag aldrig långsiktigt. Tänkte bara att "nu ska jag bli nyttig", och så gjorde jag der ordentligt i högst någon månad innan mitt "nyttiga liv" försvann igen. Börja därför med en nivå som du tror att du verkligen kan hålla.
 
 

Träningsproblemen bortaa

Alltså det som jag tycker är jobbigt med träning är att ställa sig upp och bestämma sig för att lägga på träningskläderna. Det andra jag tycker är jobbigt så är att duscha efteråt. (Tror jag nämnt det tidigare) Men man blir ju så blöt och kall så att man ba fryser en massa.. Nåjamen nu har jag rättat på dessa problem med hjälp av min syster! Allt går så mycket bättre och det är mycket roligare då man är två! Trodde jag var personen som gillade att fara på gympassen själv, men efter att jag började Bodysteppa med Henrietta och nu på Åland med Heidi så har jag märkt att det är mycket roligare! Dendär pressen att man skulle borda stiga upp och dra på sig träningskläderna så är inte alls lika jobbig då. Speciellt inte då man har syrran i samma hus heller. Sen löste vi mitt duschproblem genom aaaatt.. vi duschar samtidigt!! Det blir roligare på det sättet att man inte ens tänker på att man duschar. Man liksom.. Umgås. Haha okey nu kanske det låter lite väl närgånget för vissa? Men äeh vi går på toa med dörren öppen i detta hus såatt ja. Välkommen.

Dethär som jag tidigare sa om att undvika instagrambilder i bloggen så kan ni ju bara glömma. Har ingen ork att göra ordentliga inlägg med kvalitébilder så det får hellre bli såhär än inget alllls!

 
 
Men idag var vi på dubbelpass! Först cyklade vi som uppvärmning (då alla löpband ska vara upptagna på måndagar..) och sedan körde vi CXWORX och Body Balance. Det var första gången vi testade på Body Balance men det var absolut inte sista gången! 

Åland vecka två

Jamen tjjeena. Ligger i sängen och har tråkigt. Borde väl sova men öhnä orkar inte blunda.
Har väl inte så mycket att komma med till världen just nu tyvärr, förutom att jag klippt mig idaag! Över ett år sen sist ju. uschfyy. Nåjamen imorgon är det fredag och det är skönt, fast hade iofs min godisdag idag redan så fredagen är väl i stort sett värdelös nu. Livets

mening är godis om ni inte visste.
Men på lördag sticker jag och Heidi till Stockholmassa och shoppilaisen lite juliklappi. Blir väl kanske mest klappar till mig själv, men det behöver vi inte bry oss om.

Hmm nu ska vi se om jag lyckas publicera dethär inlägget eller inte. Och om jag sku hitta knappen var man publicerar bilder så sku det ju också va najs! Nåja ni lär väl märka om det sker eller ej, men nuså ska jag börja gå och sova.
Gonatttt!

.. okey jag tror jag lyckades få in en bild, men tror den hamna lite rättupp mot skogen. Men bilden till vänster är från idag efter att jag klippte mig! Tog pappas skogshuggarmössa och lekte lite hippie. Och bilden till höger är från i lördags då jag träffade lite vänner och hade det trevlans :))

Vackert

Låt mig snälla få bo såhär fint. nångång.

 

En vecka på Åland

1 praktikvecka av 12 avklarat. Känns som att jag redan varit på denhär sablans ön i 12 veckor, och om jag skulle vilja så skulle jag kunna vara himla deprimerad över det just nu. Vill inte vara på Åland, vill gosa med handär T-nånting hela vintern och vakna upp helt pigg å gla' utanför Ålands gränser i aprilmånad.
Men nej jag har nog bestämt mig för att klara dethär. Försöker fokusera på träningen, och funderar över praktiken endast när jag måste. Har nog gått bra, tills jag insåg att det inte ens har gått en vecka. Yay.

 
Såg världens sämsta film på bio idag. Dendär nya med Brad Pitt, så se den inte! (om ni nu inte av nån konstig anledning hemskt gärna skulle vilja se Cameron Diaz ha sex med en bil).

Jamen vad ska jag hitta på i helgen då? Förutom att jag ska träffa mina numera svenska vänner så kommer jag troligtvis bara sitta och vänta på att tiden ska gå, samtidigt som jag inte alls vill att den ska gå. Ganska standard med andra ord.

Ha det bra!

Fitness 3000

NU sakoli ska vi satsa här! Skaffade gymkort på Träninsverket igår med Heidi, och gillar det bra mycket mer än Avancia faktiskt. Betalar ju ännu för mitt gymkort i Vasa så lägger 80€ i månaden på gym fram till maj nu.. HERRE min jösses vad dyrt. Men om jag ska vara ärlig så har jag inte orkat bry mig om det ännu. Får ju gratis mat och shit nu när jag är hemma så :) (om nån är intresserad av ett billigt gymkort på Träningsverket (på Åland) mellan februari-maj nånting så hyr jag gärna ut mitt för en liten slant :))

Well igår så sprang vi lite på bandet och testade runt mest eftersom det var första gången på ett gym för Heidi, och idag så sprang vi 20 minuter och for sedan på CXWORX. Och ja alltså hahha.. Har ju mer träningsverk i armarna än magen/ryggen eftersom jag knappt kan hålla emot min egna vikt.. Grejt! Men vi ska nog testa lite olika pass nu i början eftersom det också finns sånt som inte finns i Vasa, så kommer vi troligtvis senare göra upp noggrannare scheman. 

 

Aktivitet tretusen

Jamen tjena. Här var vi aktiva jo, och om jag inte blir bättre på bloggandet från och med nästa vecka då jag är på Åland (praktik i x antal veckor) så kommer jag komma igång först nästa höst skulle jag gissa. Men det återstår att see.
Nämnde ju att jag never in my life skulle praktisera på Åland. Men vette tammetusan vad som hände i min hjärna då jag hamnade dit ändå. Säkert nån liten äckellarv som kryper omkring och gör fina tunnlar i min hjärna (skulle ju vara en förklaring iaf). Men inte ska jag gråta inte..
Träningen har förövrigt gått rätt uppåt skogen de senaste veckorna. Endast Bodystep 1-2ggr i veckan med Henrietta typ, vilket gjorde mig så himla deprimerad att jag beslöt att vi skulle ha en fettisvecka och tröstäta ist. Men nu när jag kommer till Åland så ska jag och Heidi skaffa gymkort på Träningsverket och fitnessa till oss lite. Känner mig peppad till tusen! Får hoppas det håller i sig bara. Beställde träningslinnen från USA för nån vecka sen med Sara och hade hoppats på att de skulle ha hunnit komma fram innan jag sticker till Åland. Men icke sa nicke. Hoppas så in i skogen på att jag kommer upp till Vasa innan julen också!

Ahw kommer sakna min lilla Tommis (och Amanda också såklart! Som ska praktisera i London och allt..)! Men har köpt mat till honom nu så han lär ju överleva får vi hoppas. Fin blanding på Tommybilder dagen till ära ↓

 

RSS 2.0