Världskarta

Har fått väldigt djupa och meningsfulla tankar såhär under de senaste veckorna. Googlade runt lite tidigare idag och det finns ju egentligen ingen "rätt väg" på kartor över huvudtaget. Jagmenar de flesta kartor på papper är ju liggandes, men man sku lika bra kunna ha den stående!

Tycker vi i framtiden sku kunna testa oss på den upp- och nervända versionen istället! ↓Måndag

Wääh. Heidi stack inatt så hade ingen att lägga mina ben på när jag sov.. Nåmen vi har haft det trevligt, tittade på Rise of the Guardians, och den var så himla braaa. Vi hade tänkt fara på bio, men eftersom jag redan hade sett Cloud Atlas (1,5 ggr tillåme), och hon redan sett Oz, så fanns det bara nån Mama kvar att se typ, som såg helt spännande ut tills vi såg trailern. Så trailern räckte gott och väl med andra ord.

Sen måsta jag bara köpa ett par skitsköna byxor och en t-shirt från Gina tricot. Får leva på skorpsmulor sen ba.Kom just att tänka på hur det skulle kännas att vara ekonomiskt rik hela tiden. Att aldrig behöva kolla på priserna i matbutiken, och köpa det man vill ha utan att behöva tänka på att man kanske behöver pengarna till maten nästa vecka. Sku säkert vara häftigt.
Sen började jag igår också tänka på hur liten chans det egentligen är att just jag(du) finns. Vi tar liksom livet förgivet när chansen egentligen är en på miljoner gånger miljoner att vi ens existerar.

Ah gu så himla bra ↓

 

Perkepelle

Hejj mina stalkers. Idag är det torsdag, och igår var det måndag. Hänger inte alls med liksom..
Men ja, idag har dom ingen bodystep på schemat så blir väl att sno åt sig ett löpband på gymmet. Wääh, kan det inte bara bli vår/sommar så kan man fara ut och springa i skogen liksom. Sen blir jag jättelessen när nu mina fjärde hörlurar har gått sönder. Fattar inte varför jag ens köper samma sorts hörlurar om och om igen när dom bara sviker mig?? Börjar väl bli dags att gå vidare och hitta en ny som kan leva med mig..

Joatt imorgon kommer Heidi aka syster hit över helgen och håller mig sällskap, YESCH! Dock samtidigt som Pontus undra om jag ville komma och spela airsoft..*cut.. Men ska tammetusan dra med mig Sara och testa på det nångång iaf!


Chililax

Usch mina fem senaste måltider har bestått av spagetti och köttfärssås. TUR att det äntligen tog slut. Blev så glader av att få fara till butiken och bränna pengar på helt ny mat.

Lagade just chililax med ris, och det är så "%€#otroligthimlagott! 
(På bilden ser det dock mera ut som en morotskaka, men det är somsagt lax - täckt med skorpsmulor blandat med citron, vitlök och nån chiligegga)Och nu fick jag lust att göra något samtidigt som jag är jättetrött. Problematiskt.

15 sätt att förbli olycklig

1. Förvänta dig att andra ska göra dig lycklig.

2. Skyll din olycka på andra.

3. Använd "om bara" så ofta du kan när det gäller tid, pengar och vänner.

4. Jämför det du har med andra.

5. Var alltid allvarlig.

6. Försök alltid göra alla till lags.

7. Säg aldrig nej.

8. Hjälp andra, men låt ingen hjälpa dig.

9. Betrakta dina egna behov som oviktiga.

10. Om någon ger dig en komplimang, avfärda den genast.

11. Om någon kritiserar dig, förstora det.

12. Behåll alla känslor på insidan.

13. Förändras aldrig.

14. Var aldrig nöjd med något annat än absolut perfektion.

15. Tillbringa all din tid i det förflutna eller i framtiden.


Såntdär som man kan försöka undvika.

Min fot

Idag tänkte jag göra det efterlängtade inlägget om min fot.
Googlade just och tror bestämt jag har Hallux valgus. 90% av alla som har det är kvinnor, och inte för att det är något speciellt egentligen (bara att stortån pekar ganska mycket inåt), men fasiken vad ballt när alla ba "jag har diabetes/reuma/jasdfshgd" och så kommer man å ba "hallux valgus..!". Sen är också mina lilltår typ 90° vridna uppåt skogen så det ser ganska konstigt ut.
Bestämde mig imorse för att matcha till det med röda strumpoor~

Diggar hur min egentliga fotoblogg utvecklades till en fotblogg. Konstiga ni är som läser.

 

Söndag

Hähhä, drog just hit Amandas skrivbordsstol. (snela bli int lessen) Fast det är nog mer som någon slags tron skulle jag säga, för den är så himla sköööön! Eller iaf om man jämför med min pirkkastol som det bara lossnar en massa skruvar ifrån. Fast skruvarna pryder nog golvet ganska fint här faktiskt. NÅJA.
Igår var jag faktiskt till bibban och orienterade mig omkring, så nu tror jag att jag kanske tlllåme kan hitta böcker där. Tänkte ta och skaffa bibbakort såfort jag vet vad jag vill läsa. För jag tänker då icke göra som jag gjorde i lågstadiet och ta en bok som "ser intressant ut", och sen får man mardrömmar för att första kapitlet beskrev väldigt noggrannt hur pappan i stugan yxmördade hans fru och barn, och blodet ba flööda. Då blev jag lite ärrad.
Men sen blev jag helt tagen när jag stog och läste på skyltarna och det sto "barn och ungdomsböcker 2a våningen".. Liksom läser 18-åringar ungdomsböcker? Eller är ungdomsböcker för typ 13-åringar? Eller läser 13-åringar och 18-åringar samma sorts böcker? Gah jag vet inte alls var jag ska kolla, för jag vet inte alls hurdana böcker jag vill börja läsa.

I brist på bilder så får ni se en vacker bild på mig och min syster, som kaaanske tar sig hit nästa helg för att hålla mig sällskap♥ nåja det återstår att se. Nu när hon har färgat håret mörkt så har vi tillåme något gemensamt!Har just påbörjat min städ- och tvättdag, men åh man kan ju luta sig i denna stol! Vill. inte. härifrån.

Fredag

Idag är jag glaadglad! Firar denna fredag med Ben and Jerry's och Friends. Tradition jö.
Bränner upp Amandas doftljus gör jag också.


Sku borda

Sku borda laga mat så jag har nån lunch imorgon. Sku borda diska. Sku borda tvätta. Sku borda leta upp bilder. Sku borda skriva/skicka in CV.


Måndag

Kommer bli en perfekt husmor en vacker dag. Lagade just homemade grekiska biffar med bulgur och tzatziki, och nu är jag så sjukt otroligt mätt så jag vet inte vad jag ska ta mig tilllll. Tänkte fara på ett träningspass men det sket sig för var så himla mätt, så blir väl bara att gå ut på en vandring eller nått nu istället.

Sen får jag lite spasmer på profilbilderna jag lägger upp på facebook. Först tänker man "men denhär var ju fin. Den tar vi!". Sen nån dag efter så ser den ju för grotesk ut alltså.. Den jag har nu liksom, ser ut som värsta duckface, läpparna ser liksom helt vridna ut. Och bilden jag hade före det, ser ju ut som värsta bitchen på den. Men inte vill man ju byta allt för ofta, eftersom det bara kommer upp på nyhetsflödet och det ser ut som att man strävar efter massa likes på sig själv då.. Och påtal om facebook så har jag under ett par månaders tid lyckats rensat bort 200-300 vänner, och det är faktiskt otroligt skönt. Nu sitter jag bara och hoppas på att alla som gick i högstadiet med mig glömmer bort att jag existerar (förutom mina kompisar då). Vill helst vara anonym B-) 

 
 
 

Söndag

Angående melodifestivalen så har jag knappt kollar nått alls, men såg finalen igår och Yohios låt var nog min favorit. Sen handär Robin var ju också bra, men det var nog bara för att detdär YYOOuuUUoUUUu lät så himla braa.

Åt just keso blandat med bär, frukt och kaneeel! Det var så himla gott fastän keso i sig nästan är äckligt.


Söndagsklott

Fick en liten kick och klottade nå smått i photoshop. Nu ska jag bara bestämma mig om jag ska se några avsnit friends, titta på 'de fem legenderna', läsa på mangafox eller bara läsa vanlig bok. Slutar säkert med att jag sitter här, helt sådär värdelöst som jag brukar. Fast nä nu vart jag himla trött så kanske bara ska gå och lägga mig.

(photoshop x1000)

best absolute perfect

Ah gu Heidi länkade domhär tidigare och nu är jag helt fasssst. Så himla heftiga.
Och läste just att handär "lead dancer" är 16 år...Lördagsmotion

Efter att ha haft två veckor med en väldigt låg aktivitetsnivå så känner jag mig nu på gång igen! 
Tänkte ju att jag sku vänta med det tills min hals blir bättre, men eftersom den vägrar samarbeta så skiter jag nu i det : ) Var just ute och joggade för första gången i år, och det var skönt att få slippa löpbandet faktiskt. Tänker så småningom göra om mitt träningsschema också, för att få det att passa in med praktiken lite bättre helt enkelt. Men vet inte riktigt hur mycket/hårt jag ska köra eftersom jag sku måsta träna väldigt hårt och mycket om man ska SE någon förändring..
Nåjamen tänkte köra min "ätagottochblifet" dag endast en dag (fredagar) i veckan nu så får vi se hur det går!


Onsdag

Usch min träningsmotivation är typ lika med noll. Men ska väl försöka fara och röra på mig lite snart ändåå~ Sådär btw så vet jag att min blogg är jätteful för tillfället, men ska fixa det. Nångång.

Skulle ta en bild till en grej jag håller på med på praktiken, men nittio procent av bilderna visade sig vara självporträtt.


Marsmånad

Första dagen på nya praktikplatsen har gått, och det ser nog ut att bli helt intressant. Trevliga människor är det ju iallafall! Men fick värsta spasmer när jag missade bussen på hemvägen, eftersom jag sprang mot bussen och viftade med armarna att han skulle vänta i fem sekunder till, men nej han tyckte jag behövde extra motion på 5 km eftersom jag faktiskt skulle ända till stan för att skaffa busskort.
Men läser faktiskt en bok just nu som berättar massa korta historier om hur allt det dåliga som händer i livet ofta leder till något bra! Som tex. när våran bil som jag skulle få använda gick sönder samma dag som jag fick körkort. Hur irriterande är inte det liksom? Men kanske skulle jag ha varit med om en olycka om den inte hade gått sönder just före? Och att jag missade bussen. Kanske skulle den ha krockat med en lastbil om den skulle ha väntat några sekunder på mig, eller kanske jag skulle ha blivit överviktig om jag inte hade fått dendär vandringen hem? Nåja det är ju något man aldrig kommer att få veta. Fast det är nog onödigt att slösa energi på att bli irriterad på sånt som man inte kan göra något åt, och som egentligen kanske leder till något bättre.

Nåja.. Har haft problem med halsen hela sportlovet, och det låter fortfarande som att jag hostar upp alla inälvor när jag hostar, och bulimia har blivit lite av en livsstil så tänker att det är bäst att skippa gymmet tills det blir bättre. Snodde därför med mig två böcker från pappas hylla som jag har börjat läsa ↓

 

Vasa inatt

Åker hem till Vasa inatt, vilket är bra med tanke på att jag kan börja spendera dötiden på gymmet och sluta käka massa skiit! Dock vill jag ändå inte riktigt, för jag kommer bli så ensaaaam~ Fast egentligen har jag inga problem med att vara själv. Men de enda personerna jag kommer umgås med nu de närmaste sex veckorna kommer vara de få som jobbar på min praktikplats, så det är ju nog ändå lite på överdrift av ensamhet tycker jag.

Fotade Astrid lite snabbt idag ↓

 
 
 

Ätsåmycketdukan

Sportlov var det joo. Fast för mig är det nog mer som fettodagarna. Liksom vem sportar på sportlovet egentligen (förutom dom som tycker om snö och vintersporter..)? Har värsta obehag av att få snö i ansiktet som man alltid får när man åker pulka/slalom och allt såntdär (eller som när nån sprättar vatten i ansiktet), så jag skyller på det.

Aahw fick lite bad feeling när jag spelade på grammofonen och lurade bort spöket som dansade lyckligt ifrån kistan han skulle vakta ↓

Spelar ett Nintendo 64-spel på Wii med en Game Cub kontroll ._.

RSS 2.0