Inspirerande personer och deras bloggar

Måste bara visa er en blogg som jag tycker är himla intressant! Hon (Madelen) är en ålänning som studerat media (samma som jag, men på Åland), och ännu efter det studerat på Novia till estenom här i Vasa. Det häftiga är att hon nu jobbar för Bingo i Stockholm och har gjort/gör massa egna arbeten också. Som tillexempel Kenza's header (bild av bingo I guess?), massa makeup och ännu mera grejs.. Nåja hon är iaf ball, och en slags förebild till på det! (länk till bloggen)


Hennes kompis (Henrika, som också är ålänning, och studerat till estenom) har också en blogg. Hon praktiserar på ELLE och har fått jobba med Jonas Hallberg (han som styr å ställer en massa i sveriges top model). Tycker iallafall det är sjukt häftigt och inspirerande att ålänningar lyckats med allt detta!
Nästan så att jag får lust att börja studera till estenom i framtiden.. Vilket dock innebär 3-4 år TILL i Vasa. Nåja det återstår att se.

Körkortsproblem - del 2

Ska fortsätta på mitt klagande om körkortet nu på de första raderna! Bra med blogg så man får skriva av sig ibland. Utan att behöva spamma facebook med aslånga texter.
Well jag pratade med bilskoletanten igår på telefon som sa att jag sku fara dit å hämta något papper som jag skulle gå med polisen till, så jag gick dit imorse men då var det en annan tant där. Jag frågade vad jag riktigt skulle göra med domdär papprena till polisen, och hon ba "öhhm jag vet inte riktigt..". Så jag satte mig på cykeln i det slaskregninga vädret och tänkte på livet. Nåja sen kom jag dit, hade inte en blekaste aning om vad jag skulle säga, men lyckades tillslut få fram något förståeligt till polistanten som knappt kunde svenska, (vilket nog var värt några pluspoäng tycker jag) så dom började ringa massa samtal. Sen när dom pratat kinesiska ett bra tag så säger hon att "jaa asså du inte få göra körkort här, eftersom det åländskt". punkt. Nåja dom sku "försöka" få det fixat så att jag slipper betala ca 90 euro igen, så skulle dom ta kontakt med mig sen nångång. Typ när jag är vid 37års åldern eller nått.
Alla dessa konstigheter bara för att dom frågade "vill du ha ett åländskt körkort? den enda skillnaden är att det står åland på det", och jag ba "ahmen visst, kan väl vara trevligt att det syns vart jag är ifrån ändå". Men int bryr jag mig ett piss om det egentligen. b a r a  g e  m i g  m i t t  k ö r k o r t  : )
PUNKT!

For till skolan efter allt med polisen. Frågade läraren vad jag skulle laga till mat, och han sa lax. Sen gick jag hem och pratade med mamma. Hon sa också lax. Så jag köpte lax för TIO EUROO! Oiherre.. Nåja det var gott och det räcker länge. Blandade det med pasta och grädde, precis som lärarn sa att jag skulle göra :)

Har också märkt att jag orkar mycket bättre med träning nu när jag börjat äta oftare och mer ordentligt här hemma. Så ska försöka hålla mig till det i fortsättningen!Ledig tisdag

Ledig från skolan idaag! Otroligt skönt att slippa behöva cykla till skolan var min första tanke. Dock skulle jag göra teoriprovet så måsta ändå cykla långa vägar förbi till värsta industriområdet. Nåjamen när jag sku börja göra provet så ser jag att mitt personnummer är fel så går ut från rummet och säger åt dom, och så säger dom att "ahmen vi har lagt in ditt finska personnummer".. liksom TYVÄRR så hör ju nog Åland till Finland. Men jaa.. Vart inte irriterad eller nått just då, och jag klarade provet fiint med endast två fel i bildfrågorna (som jag egentligen kunde. lol).
Men sen så beger jag mig på cykeln till bilskolan och lämnar in papprena på att jag har klarat provet, där dom just hade pratat med folket från besiktningen (där jag gjorde provet) och så hade dom påstått att jag måste göra en NY FUCKING ANSÖKAN med massa papper som ska skickas till Åland IGEN. Då fick jag tammetusan lust att ba skita i allt och bara ta mitt liv. Nejmen skämt å sido. Så otroligt irriterande bara när jag började med bilskolan i augusti, fyllde 18 i september och nu är det typ februari och jag verkar inte vara i närheten av detdär kortet ännu.. Men hade ändå den "turen" så dom lät mig slippa göra teoriprovet en gång till. Tack <3
Har ringts en massa samtal och allt mellan ålandspolisen, vasapolisen, besiktningen och bilskolan bara slänger över problemen till varandra. ÄCKEL

Firade teoriprovet (eller tröstade mig själv pga. alla papper) med att köpa ett nytt träningslinne som snart ska testas! BodyStep på schemat idag, och löjligt nog så måste jag skaffa underskrift av gymledaren att jag var där och tränade eftersom vi inte hade gympa i skolan. 
Håller på å bli förskyld också, och damn det var ju idag som jag hade tänkt köpa busskort..
 
 

Random good stuff

Svartvita Link

Brukar alltid rita med ritplattan i Photoshop, men testade på att rita i Illustrator nu istället. Dock gjorde jag bara "huvudlinjerna" i Illustrator eftersom linjerna automatiskt "jämnar ut sig" så att de blir sådär mjuka och fina. Dock passar det inte riktigt till min stil så hoppade över till Photoshop igen och gjorde mina slarviga, hårda och kantiga liner : )

Tänkte också förvarna och säga att jag inte är såhär bra på att rita "rätt" på fri hand. Hade en bild som mall svagt i bakgrunden så att jag ungefär såg var "huvudlinjerna" gick.
Söndag.. Så mycket som borde göras, men så lite som blir gjort

Klotteriklott

Om man bara ser snabbt så ser det ganska fint ut. Men om man tittar hur slarvigt gjort den verkligen är så är den ju knappt värd att visas..


Självporträtt

Kanske framtida header till framtida design? Det återstår att se. Men ja(Är inte heller sådär brun i fejjan som ni nu kanske ser, men använde nått klet som jag köpte i höstat när jag var lite brunare..)

Kreativa helgen

YAY äntligen fredag!
Cyklade långa vägar och spikade fast min praktikplats efter skolan idag. Tänkte vara smidig och ta en massa småvägar dit eftersom det var så mycket kortare (enligt google maps), men hamnade långa vägar förbi istället.. Men en timme senare var jag framme, precis i tid! För den som undrar så ska jag praktisera på Kustmedia, som typ gör lite tidningar och liknande saker. Var nog ett riktigt mysigt ställe :))

Eftersom jag inte har några som helst planer denna helg så tänkte jag ta och låta kreativiteten flöda! Tog just lite självporträtt (som jag säkert komma lägga upp flera av), och så känner jag för att rita något fint. Får se om det lyckas bli till något.


.. Och nu funderar jag på att fara och köpa lite Ben and Jerry's! Men först middag.
 

Shoppat mat

Fick ett behov av att skaffa massa mat idag! Eller egentligen massa olika slags "mellanmål" som man kan ta till skolan och så, så att jag får lite extra energi i mig. Vilket kan behövas.
Nåja, tänkte bara säga att mat är himla dyrt!.. Fast nu kom jag faktiskt på att jag köpte en mascara som nog gjorde det hela mycket dyrare.. Så typ 22 euro för allt detta. Om man hade bättre inkomst skulle man ju börja satsa på mat lite oftare.


Har inte köpt bröd på flera månader, (eftersom det bara blir gammalt och så ska man ännu köpa pålägg och en massa för att det ska bli gott, vilket då bara blir en massa pengar i längden) men idag köpte jag faktiskt såntdärnt gott knäckebröd, vilket kändes väldigt smart med tanke på att det inte blir gammalt och att man bara vill ha smör på det!
Sen blev det en liten besvikelse när jag märkte att det bara var tre stycken "myslikakor" i detdär gröna wasapaketet.. Men det var himla gott så det gjorde ändå kanske inte så mycket.

Ja det var mina tankar och åsikter om min mat. Hoppas ni blev glada :D
 

Tisdag

Jag. får. RABIESSSS på detdär äckliga candy crush spelet på facebook. Är inte ens uppe i level 30 (medans andra i klassen är långt förbi 100..), och har varit fast där ett tag nu. Men jag SKA klara den före Amanda. Det är mitt mål :-)
Men nåja. Imorgon är det redan onsdag, alltså snart fredag! YAY! Ska inte göra ett piss i helgen för kommer vara heelt ensam. cutcuteliCUT!! Vill hem till Åland, vill ha sommar.. Längtar till Rock Off så in i skogen eftersom jag äntligen kommer vara myndiiiiiiiiiiiiiiiig. Och så vill jag ha ett sommarjobb så jag kan tjäna lite pängar!


Hm.. Om man skulle ta och skolka hela veckan före sportlovet så får jag lika långt sportlov som jullovet? :D

långtkorttjocktlockigt hår

Även fast det var lite mysigt med kort hår så fattar jag fortfarande inte hur jag kunde klippa av allt sådär bara.. Nåjamen man lär sig av sina misstag och om nått år så lär jag väl kanske tillåme ha längre hår än vad jag hade förut! Det har ju faktiskt växt en del "redan" så.

Shit vad lååångt det var en gång.. (kände för att censurera fejset lite vackert)
 

Mitt schema

Mitt träningsschema som började för två veckor sen samtidigt när skolan började. Har ökat från att ha tränat fyra gånger i veckan under höstterminen, till fem gånger i veckan och det verkar rulla på helt braa. Satsar inte så mycket på att springa/jogga nu eftersom jag antar att det blir huvudträningen under sommarlovet (om jag nu lyckas hålla igång under sommaren också) och passar därför på att göra sådan träning som "bara" kan göras på gym.

Följer det inte till 100% varje vecka, ifall det skulle komma bilskola (eller något liknande) ivägen


Helg

Har int gjort nått vettigt i helgen alls egentligen, men skönt det! Har kollat filmer och spelat med Amanda mest. Kollade bland annat behind the scenes från Lord Of The Rings i några timmar, och det var jätteintressant! Helt sjukt vad de arbetar och kommer på idéer. Sen har jag också börjat spela Final Fantasy och spelet verkar helt okey sådär, men shajt vad det är vackert alltså.

Ska snart iväg till gymmet på Power Core, efter att ha fettat i sig massa glass och godis i två dagar!


..och Heidi den lycklige är i Gran Canaria och steker just nu.. ÅH!

Billig mjölk

Bestämde mig för att ha en sovmorgon idag, jobbigt att börja kl 9 ju. Nämen skulle inte ha gjort nått vettigt eftersom jag gjort klart det mesta. Dock visade det sig att min fina idé med photoshopade frukter till bildreportaget inte alls fungerar.. Tänkte att det skulle vara som en bildserie och bara vara en grupp med bilder som passar ihop, men tydligen ska det vara bilder som "tillsammans berättar en historia". Liksom öhö grejjt. Så det ska jag fundera ut idag. 
Var annars just till affären och köpte grillad kyckling som jag ska äta idag (usch vad gott det ska bli), och så fyndade jag 1,5 liter mjölk för 40 CENT!! Och den går ut om först tre dagar, så det kallar jag kap!


Tisdag

Johejtjena. Idag känner jag mig extra duktig, eftersom jag klarade av "test teoriprovet" och kan nu alltså göra det riktiga provet när som helt typ, dock höll dom på med nått konstigt så kan inte boka tid förrens senare nästa vecka.. Men sen ringde jag efter praktikplats till Kustmedia idag också (umeå sket sig, så det blir i Vasa), så ska dit och diskutera lite nästa vecka så kanske jag har praktiken fixad! YEÄS! Och jag tycker fortfarande det är lite lustigt när folk tror jag kommer från Sverige, hahh.
Avslutade dagen/kvällen med ett BodyStep pass, ÄR SÅ HIMLA BRAA! (överdrivet sätt att peppa mig själv)Ett apelsinäppelNu ska jag slänga mig i sängen och se lite HIMYM och New Girl! Gash vad jag uppskattar att börja kl. 10 tre dagar i veckan.

Söndag

Spelade innebandy med evangelicum människorna igår, och det var skitkul! Känns som en evighet sen sist jag spelade någon lagsport, så det vart fem blåmärken och en blödande tå, precis som det ska vaa! Menja så detdär med "ingen träning innan söndag" sket sig, för for tillåme på gym med Sara i fredags.

Idag har jag annars städat, tvättat och allt sånt. Försökt öva lite på teoriprovet och spelat lite Tomb Raider, men tröttnade när jag bara dog av dinosaurien om och om igen, och Amanda den stenen ville inte hjälpa mig..
Sen testade jag lite på att börja med mitt bildreportage som vi ska göra i skolan, och i brist på fantasi så tänkte jag photoshopa ihop lite frukter. Så får vi hoppas det blir till nått.

Här är början på ett banankiwiÄr vanligtvis inte den som får ångest, men när det gäller att plugga på teoriprovet, söka praktikplats och hitta sommarjobb så DÖR jag sådär sakta men säkert. Usch.. Men sånt är livet. Gäller att kämpa på nu bara! Ångest är så onödigt

Balsammetoden i en månad

1 månad med balsammetoden nudå, och jag trivs med det riktigt bra faktiskt! Håret känns mycket bättre :-)

liten plus- och minuslista:
 
+ lättare och redigare hår
+ sliter/torkar inte ut på håret
+ om man av nån anledning skulle använda produkter som man egentligen inte får använda, så är det bara att börja om igen, utan att man hamnar på "ruta ett" igen
(+ sägs att håret växer fortare också eftersom man masserar hårbotten mycket mer. Det kan jag själv dock ännu inte säga något om)
+ om man tvättar ordentligt med balsam så behöver man inte tvätta håret lika ofta
 
- längre tid i duschen
- går åt mycket balsam
- många produkter man inte ska använda, som tex. hårspray 


Har just sovit en stund och käkat äcklig microgröt, och ska snart iväg till gymmet. Tränat varje dag hittills denna vecka, vart tillåme ett dubbelpass igår. Men sen blir det ingen träning innan söndag! Bra start på nyårslöftet alltid.
Kan också komma med ett litet tips till er som har svårt att hålla träningsmotivationen uppe, och som faktiskt har hjälpt mig. Skaffa ett Tumblr konto och följ såna personer som rebloggar allt möjligt inom hälsa och träning. Då kan du snabbt och ofta se nya uppdateringar (som till 90 procent består av bilder) på bland annat nyttig mat, träningtips och alla dessa snygga träningsmänniskor.
Brukar nästan dagligen kolla igenom lite snabbt och motivationen blir genast högre. Är inte så inne på armmuskler, men kände ändå för att spänna lite ;) och ja.. var ju inte så mycket till muskler där heller. haha ser bara ut som en arm i 90 graders vinkel

På båten

Sitter på båten mot Åbo just nu, och har laddat upp med massa avsnitt Modern Family, lite Vampire Diaries, film, snodde Astrids gamla Nintendo DS och så lånade jag två spel från Elinore. Så jag lär väl överleva färden trots allt.
Jullovet sådär överlag har varit bra tycker jag, träffat vänner och familj, varit till Stockholm, firat nyår och sett två säsonger av Lost.
Sen har jag kommit fram till att jag troligtvis ska söka praktikplats till Umeå istället för Spanien eller Stockholm, eftersom att det skulle bli rätt stökigt att försöka hinna ordna allt innan praktiken börjar. Plus att Sara börjar studera i Umeå så skulle ha boende färdigt fixat isåfall :D  Och sådär annars så har Mamma bokat resa till Tyskland för hela familjen i början på sommarn, så har lite händelser att se fram emot nu!
Men ska faktiskt bli lite skönt på ett sätt att komma tillbaka till Vasa igen, så kanske man får ordning på dygnsrytmen igen, och kan börja träna!! Nu ska det tammetusan slitas efter detta jullov..Kom också att tänka på att jag gått klart halva min utbildning nu, så är färdigt beredd på att gå ut från denna skola och hitta något nytt att göra! Tycker det är skitkul att försöka fundera ut alla möjliga tänkbara saker jag skulle kuna göra efter Vasa, finns ju så otroligt mycket! Skulle dock inte förvåna mig om alla drömmar bara förblir drömmar, och jag "råkar" stanna i Vasa i resten av mitt liv. Ahh det får inte ske!

Sveariket igen

Var till sthlm ännu en gång idag, men med mina systrar nu. For väl mest för att vi tyckte att vi alla tre skulle göra nått skoj tillsammans innan jag far tillbaka till Vasa, så föräldrarna bestämde sig för att dumpa av oss på båten.
Gillar Stockholm så hade inget emot att fara igen, (även fast jag kanske fick lite ångest över att jag lagt ner massa pengar på kläder den senaste tiden..) men just nu så är jag så otroligt trött på att åka båt och buss, så resan hem på söndag kommer bli ett rent lidande.

Men köpte en Zelda t-shirt. Kunde helt enkelt inte låta bli, när det var just den t-shirten jag råkade dra fram av alla andra fula saker. Det var helt enkelt meningen.

 

Försenad julklapp typ

Fick ett par mjukisbyxor av mor min i julklapp, men dom var lite små så vi for och lämnade tillbaka dom idag. Fick i alla fall äran att välja nått från samma affär som motsvarade priset på julklappen, och lite mellandagsrea på det så hittade jag faktiskt riktigt snygga saker. Trodde det inte var möjligt att hitta något på Åland, men ack så fel jag hade :-)


Angående nyårslöfte så ska jag träna ytterligare lite mer, och äta ytterligare lite nyttigare än vad jag gjorde under höstterminen. Men det börjar jag med först när jag kommer upp till Vasa igen, så man slipper lite lidande.

Klotter

Sitter med Heidi och klottar på varsitt papper. Snart blir det några avsnitt Modern Family och sen sova. Borde kanske börja försöka vända tillbaka dygnet när man märker att klockan är halv fem. Usch vad jobbigt.


Första Januari

Började nya året med några avsnitt av Lost med familjen, och sen såg jag, Ellen, Milla och Krille på filmen Ted. Den var dålig. Hur i tusan har den fått bra kritik?


Bilder från nyår -
Tyvärr så får man inte så bra fyrverkeribilder med kompaktkamera.. Sista bilden tagen av Krille

 
 

RSS 2.0