Vasa → Åbo → Åland → Sthlm → BUDAPEST

Woppa! Idag har jag tvättat, diskat, joggat, duschat, packat och jaa.. Orkade dock inte fara och köpa nya hårsnoddar eftersom min nuvarande snodd är avbruten på 6 ställen, bara dedär tunna trådarna ytterst som håller ihop den, ganska bra faktiskt.

MEN INATT bär det av med den härliga 6-timmars bussen till Åbo, sen 5-timmars båten till Åland där jag far via hem en sväng och sen genast iväg igen med båten + bussen till Stockholm. Blir där över natten och SEN FINALLY flyger vi till Ungern (Budapest). Himla awesome ballt. Är dock ingen solstad nu på senhösten, men är väl lite över 20 grader vilket är bättre än här iallafall. Men ska bada som aldrig förr i alla deras varma källor som är som värsta fancy badhus (ಠ_ರೃ)


I brist på bilder får ni se vackra porträtt av Amanda


Tisdag

Tisdag är det väl idaaag då, och tänkte börja med att säga att Amanda skaffat blögg! Så dit nu alla och hälsa på.
Var just till nån fotoaffär och tog bilden till mitt körkort. EN bild tog han och den vart fulare än bilden jag har på moppekortet.. haha nåja jag bryr mig int egentligen.
Dinner!

Japp såhär ser det ut när man ska äta hos oss, 5-6 dagar i veckan iaf. Det lilla tomma utrymmet överst i bilden är amandas plats, och det tomma utrymmet längst ner där omelettpizzan är så är min plats.  Och om ni ser det röda glaset på golvet högst upp på bilden så har vi där sen några dagar tillbaka ett riktigt snuskigt kryp som vi håller på å kväva till döds, tills Amanda just hävde omkull hela glaset. Så nu ligger han där. Död. 

Omelettpizzan åt jag just upp och den var supärgod.


Nagu

Yayah, vart till Nagu i helgen där min roommate egentligen bor, och det var ett jättemysigt ställe. Skulle ba ha vart sommar istället.. Nåmen ja, var på en liten "nagufest" som jag nu kallar det och så guidade Amanda mig runt i Nagu, och ÅH dom bor på värsta häftiga mini ön och har värsta jacuzzin på garagevinden. ME WANTA!
Ochatt joo. Klarade att använda mitt studiekort hela förra året utan att egentligen ha betalat nått för det, so no problemo tänkte jag när jag köpte 30€ (studiepris) tågbiljett till Åbo, men sen väl på tåget så kom äckeltåggubben på mig! Så måsta betala ytterligare 30€ = 60 äckelpengar bara ena vägen till Åbo, det var tammetusan RÅN! Men sen var Amandas mor så snäller och betalade hela min hemväg : )


Amanda visar Nagu centrum


Värsta jättemysiga caféet, eller vad det nu var
 
 
Nagus neste ftw!
 
 
Och här har viiii... Nagus helikopterplatta!


Köpte jättisglass för 1€/st
 
 
Nagus träd
 
 
Och sen tog vi tåget hem!

Go glass

Skolan är så slö att jag får spasmer, har bara massa struntsaker till ämnen denna period, och perioden vi påbörjar nästa vecka är ju precis samma skit men VÄRRE!  Ikväll är det Wasa By Night (för mina oförståeliga ålänningar så är det typ ba att alla springer runt och dricker som stenar medans dom samlar stämplar de får från allt de dricker och får därefter en t-shirt(?)) och Amanda det eklet är bara 17 (även fast det inte verkar vara nått hinder för dom?).. Nah kiddin' känner ändå inget större behov av att fara även fast det säkert skulle vart lite trevligt. Har partajat med 3 glassar idag däremot !

& det är Barnsveckor på Rax så nu får man kolasås och strössel på sina glassar! Damnn min nya kompaktkamera tar bra närbilder~ 

Call of Duty

Vart till Pontus och deras å fixade CoD till mig samtidigt som vi gamea lite. Beautiful pictures we got right?

Amanda guidar tha movie

Hohho, nu ska ni se på guiden som jag och Amanda har gjort på vår lägenhet! Filmade min första film med den nya kameran, jättekul! ..Men har jag verkligen sån röst? XD
Nikon CoolPix P130

Wiee, cyklade til Expert i Stenhaga och köpte min nya nikonkamera idag :D De hade bara en kvar så fick den för 290 € vilket nog är helt najsnajs skulle jag säga. Så nu kommer det säkert bli mera vardagsbilder på denna blögg, men dock inte riktigt med samma kvalité. Kan redan nu känna hur otroligt skönt det är att ha en kamera som inte är stor som ett mjölkpaket och som är lite mer diskret sådär, inte för att min Nikon D3000 är något fancy som drar åt sig uppmärksamhet men..


Två testbilder som jag drog igenom photoshop:
my dreams are big

 

taget från Tumblr

Lördag

Var just ute i mörkret och varje gång jag såg en klump på marken så tänkte jag "oj vilken konstig sten", men nej, alla 4 gångerna var det en äckelhare som ville skrämmas sådär LAGOM. Samma typ igår när jag var ute i mörkret och ösregnet så tänkte jag "oj här var det asfalt" så springar man rakt på, eller rättare sagt IGENOM värsta havet som bildats på stigen... Nästa gång visar det väl sig att den snälla mannen jag möter är en våldtäktsman : ) 
Men så nu tänker jag bara sitta här med min macbook (som jag nu har döpt till Jack Pott, hah fattarni jackpot) och kleta på min smoothie och titta film, MYSPYS!


Randombild från replotbron


Angels

Blir fortfarande lika berörd av denna låt efter alla dessa år, plus att anime videon gör den mycket bättre. Nåjah, har just vart ut och nu ska jag börja se påååå.. New Girl !

 

Problem när de är som störst

Ahh jag kan inte leva med pengar, jag är menad som fattig. Vill bara köpa allt jag kommer på, som idag vill jag jättegärna ha en kompakt kamera som jag kan ha med i fickan lite vart som helst, och fota saker i "vardagen" lite mer, sånt som jag aldrig orkar dra med systemkameran till. Hittat en jättefin ljuskänslig Nikon kamera för 300 € som jag helt stenseriöst funderar på att köpa. Var till affären och kollade på den men batteriet var slut så kunde inte testa den riktigt, men blir väl att återvända och testa den mer nån annan gång. ÅÅHhh köpte ju just en Macbook (som är helt BÄST) men vill ändå ha mer.. Dock har jag blivit mycket bättre på att inte köpa massa saker(kläder mm.) bara för att det är billigt, så det är jag däremot pretty stolt över.

Nikon CoolPix P310.. CoolPix.. Låter som nått fjoll en P12a skulle kunnat kommit på.Såg annars just två episoder av The Walking Dead, uäck zombies är inget för mig, so otroligt nasty. Så för att jämna ut på det hela så ska jag fortsätta se på Sword Art Online! (anime serie)


11 september

Mjåå idag har jag övningskört för första gången, och det var KUL . Jag fick gasa, bromsa, svänga, växla. Menatt i brist på att hitta på något vettigt och trevligt att göra idag så är min nya hobby att leka med håret framför webcamen, shit det är OCKSÅ kul ju!

Fick också min kiosklön idag, så nu är jag RIK som ett troll. Funderar på att köpa en till macbook som man skulle kunna ha som reserv sådär på sidan om. Fast nä. Men skulle vilja köpa massa skräp, kläder, skärmar och mat, men NEJ jag ska spara detta (om det inte råkar bli en skärm snart eller ett objektiv). För om allt blir som jag skulle vilja så skulle jag och Sara fara till Spanien när Påntus och hans små vänner kaanske praktiserar där. Åh det skulle va så fint.


me want, me want

Funderar på att köpa nån av dessa bara för att de är så shnygga och för att jag KAN! HA-HAAAA, suckers! Nah just kiddin'

Spyr snart av allt äckel jag har proppat i mig i helgen, så nu blir det ut och kämpa tillbaka samvetet! Om jag orkar..


18 ÅR !

JOhejTJENA!

18 år, holy craaaapppp i'm gettin' old.. Menatt hade en trevlans födelsedag iaf, firade mina kusiner (och mig typ) hos dom med tårta och kakor och for sen en sväng ut till ollis med Sara, Pontus, Hannes och André - och på tal om André så TACK till honom som fixade photoshop till mig! Avslutade kvällen med att fara genom takluckan och upp på taket och skåda över Vasa. Myyyyspys~
Men idag (söndag) har vi mest ba chillat runt, for en sväng till replot blandannat, tror det är Finlands största bro elr nått(?), och den var helt awesome!

Några bilder med helt olika redigeringar..
 
 

Macbook

1400 euro fattigare men en Macbook Pro (13" 2.9ghz 8GB/750GB) rikare :D Hade tur för det var den sista i lagret och fick -200 € rabatt eftersom de hade nån kampanj, och för att jag var studerande.Nå vad ska jag till fylla detta inlägg med då.. Ska vara med i stafettkarnevalen (med finskspråkiga lag) för första gången ever imorgon, hahha..


Vasa maraton

Har just vart och fotat när kusinerna Sara och Edith har sprungit halvmaraton (~21 km). Blev nästan själv lite pepp på att göra något liknande, även fast jag aldrig i hela universum skulle orka jogga 21 km. Men kanske blir ett fjärdedelsmaraton nästa år ist ಠ◡ಠ

Loppis

Titta vad jag hitta på loppis för 7 € sammanlagt! Damn jag lever ett sånt duktigt studerandeliv som köper gammalt skit. Köpte en jacka för 10 euro också, tappade ju bort min mörkblåa en vecka efter att jag köpt den i sthlm, och min vita råkade mamma ta med hem till Åland טּ_טּ
 

RSS 2.0