Panorama

Heidi
Växthuset

Kastade ut Heidi i växthuset i brist på annat att göra, höhöSportlov

Är nu äntligen hemma på Åland! Började med att fara till Geek Show och ta farväl av den härliga butiken eftersom det var slutförsäljning, så 50 - 70 % på allt i butiken så det var najs! Dock hade de inte så mycket kvar men hittade en t-shirt till mig iaf, sen köpte vi Tomb Raider spel som jag, Astrid och pappa just spelat.

Tvingade Heidi lite halft att köpa mariokepsen eftersom hon passa så najs i den.Men nu ska jag försöka planera ihop nått till en kommande photoshoot som vi får hoppas det blir något av!

TisdagsklottFöre - Efter photoshop

Gjorde just en ganska rejält photoshoppad bild, och nedanför ser ni originalbilden i miniatyr.

RÖSTAAAA

Nu får ni jättegärna rösta på min bild nummer 3 HÄR! :D


tävlade med denna bild

Måndag

Första dagen i nya perioden hade vi idag och den verkar helt naiiijsz! Slipper vara i skolan nu alla fredagar så happyface för det. Såg klart The OC igår så nu måst jag bestämma vilken som ska ses härnäst.. Dexter, Grey's Anatomy, True Blood, Chuck, Pretty Little Liars?!  Japp så ser mina sörsta problem ut (y)Muffinsss

Har bakat massa fina/fula muffins med Denice idag! Supergoa

Godnatt mitt folk

Nu säger vi godnatt photoshop och välkomnar smörgås med The OC !

Studio + Photoshop

Ganska otroligt hur man ibland lyckas få bilder som ser seriösa ut när hon låtsas vara allt från flygplan till blommor framför kameran xD
Och som ni kanske har märkt så har jag mina perioder i photoshop där jag ett bra tag brukar använda samma sorts effekter.

Amanda


Fredag

Hade sista skoldagen i den absolut bästa perioden everrr! Bara mediaämnen i 6 veckor var det, men nu på måndag och flera veckor framöver är det mest äckelsaker, ska bland annat börja på spanska ._.

söta Linda :D


DVD-fodral

Gör ett DVD-fodral till alla kortfilmer vi gjort under året

Tävlingsbidrag

Är med i en fototävling på amandapersson's blogg med temat kärlek/Alla ♥-dag.
Man kan vinna 110cm reflexskärm och skulle gärna vilja vinna det för jag kommer behöva olika såna för att få så bra bilder som möjligt i sommar. Tävlar igen med en gullig liten bild på Sara och Pontus, som tack för att de ska adoptera mig.
Amazing fire

Originalbilderna tagna i somras på min lillasyster.

Ung Företagsmässa


Pokémon

En liten mini charizard jag gjort. Tyckte han blev ganska söt, öhhö.Scones

Vart så sugen på scones redan igår kväll, så bestämde mig för att ta tag i saken med egna händer!
Fula men goda.Godnatt

Får bli en slarvig jagkundeintesova bild innan jag återgår till drömmarnas land, elr mardrömmar whatever..

pixlar ♥Ny design

hope u like it 

Ps tutorial - Få en bild att följa tygets veck

Har fått önskemål om att visa hur jag gör mina bilder, så tänkte göra en aslång beskrivning på hur man får - som tex i min bild - himlen att följa tygets former, att det verkligen ser ut som att det skulle vara en tygbit med en himmel på!OBS - Var noga hela tiden med att jobba i rätt lager! Jag använder en PC dator så kortkommandona är inte riktigt desamma som på mac.

Först väljer du en grundbild som har någon slags form du vill att en annan bild ska följa. Enklast är det tex. med en bild på ett tyg som inte har någon bild/mönster från tidigare.

1. Duplicera lagret (högerklicka och välj "duplicate layer)
2. På det lagret så väljer du Image - Adjustments - Desaturate. Lagret blir svartvitt.
3. I det svartvita lagret lagret väljer du Filter - Blur - Gaussian Blur
4. Lägg Radius på ca 7. Så att bilden blir sådär mjukt suddig.
5. Spara bilden i PSD format. File - Save as - Photoshop (PSD). Namnge också filen.
6. Klistra in bilden du vill använda. Placera den så att den täcker allt det du vill att den ska täcka. Tyget i detta fall.
7. I det nya lagret med den nya bilden så väljer du Filter - Distort - Displace
8. Välj så som rutan visar.
Horizontal Scale: 10
→ Vertical Scale: 10
→ Stretch To Fit
Repeat Edge Pixels
9. En ruta kommer sedan upp. Öppna/välj då filen som just sparats i PSD format (punkt 5)
10. Himlen blir då lite förvrängd enligt tyget.
11. Välj ett passande blandningläge. Tex Multiply eller Overlay
12. Lägg till en Mask i lagret med himlen. Add Vector Mask
- Tryck också bort synligheten på det lagret som vi gjorde svartvit. Eller så radera du den.

13. Invertera Masken genom att ha den markerad bland dina lager och tryck Ctrl + I Då syns inte himlen längre.
14. Välj en vit pensel och dess storlek och mjukheten
15. Börja måla med den vita penseln i den svarta Masken. Himlen kommer då fram. Måla där du vill att det ska synas.
Och för att få himlen i bakgrunden så öppnar du en ny bild på en himmel och följer punkt 6 (fast låt den täcka hela bilden) och punkterna 11-15. Sen är det bara å lägga på kontrast och ljus hur du vill.

TADAH!


Min första tutorial i bild och text, hoppas nån tyckte det var lite intressant iaf xD

Klott

Är så sjukt pepp på att tatuera nån fin liten nintendo grej typ just ovanför foten eller nått liknande. Men blir säkert ba missnöjd och byter säkert stil helt om några år.. Kanske inte så passande med en sån sen när man är pensionär heller ._. sadface.Waterglass
Produktfotografering

Passade på att blöta ner hela studion med mina små vänner när vi väl var där, mycket nice mycket nice! Bilderna är tagna med skolan Nikon D700.

Fredag

Sitter i en datasal med 27" iMac och ritar pokémons och fotar skräp. Ska snart ha foto och ha produktfotografering. Me gusta.

.gifLeopard

Ni får ursäkta att det inte kommer mycket bilder/foton såhär under vintertiden. Men sånt jag vill fota så funkar inte i snö och äckelkyla. Fotar hellre hemma på Åland också faktiskt av nån anledning. Istället för foton så får ni se överredigerade egobilder och mästerverk med min ritplatta ~ know you love it!..@ skolan

Har photoshoppat en robotflodhäst och klottat på bilden nedan i skolan idag, och snart slutar vi.

Måndag

Har suttit 6 timmar nu och fixat på dendär, + 1-2 timmar igår också. Är helt shlutttt asså. Tror jag förflyttar mig till den större skärmen och ser på The OC nu också snart tillåme.
Efter skiss


SkissarSöndag

Första bilden jag ritat helt på fri hand, pretty najs ändå. Hår suger jag dock på att rita ._.
Ritplatta - info

Fick en kommentar om att jag skulle berätta lite om ritplattan, och om man måste ha photoshop till det eller inte, så tänkte göra någå sorts svar på det. 

Alltså om man ska rita "bra" så behöver man nog ett program där man kan rita på olika lager*, och då kommer jag bara på Photoshop och Illustrator vilket båda är program som kostar (om man inte laddar ner och fixar me nå koder). Har dock inte ritat i Illustrator med den ännu, så vet inte riktigt än hur det fungerar.

*Tex. när man ska färglägga så har man lagret med konturerna alltid högst upp, och lagrena med färg under det, som på bilden ↓ För då behöver man inte hålla sig längst kanterna.Som man också kan se så är linjerna olika tjocka och skarpa, vilket skulle vara skitjobbigt att göra med datamusen eftersom man skulle måsta ändra det i menyn hela tiden. Men ritplattan känner av hur hårt och länge man trycker med pennan, därav de varierande linjerna.

Finns säkert flera program man kan använda ritplatta till, men inte några jag känner till iallafall. Finns säkert mer att säga om allt detdär, kanske tar upp det nån annan gång men hoppas det dög än så länge :)

Illustrerat mig själv

Gjorde ännu en bild av ett foto i bakgrunden, men nu ska jag försöka rita helt utan att föjla något. Säger jag nu, blir säkert så fult så jag ba ritar av massa bilder i fortsättningen ändå.

ritade tröjan själv, ansiktet + hår ritades av enligt denna ↓


Första bilden

Ritade hastigt av ett foto jag hade på Heidi, snyggt för att vara slarvigt liksom! Hade btw bilden svagt under så jag såg hur konturerna gick, annars hade det nog inte gått xD
Bamboo ritplatta

Helgen är räddad än en gång. Köpte ritplattan på Citymarket för 60 € (Tack till min gulliga mor som egentligen köpte den till mig) och den verkar helt najs! Ska klotta med den hela helgen nudå, + Zelda, chicken nuggets och fruktsallad ♥


Bamboo ConnectFredag

Photoshoppade med ritplattor i skolan idag. Måste helt enkelt skaffa en sån! Otroligt bekvämt är det, och shit vad saker man sku kunna göra. GAHHH! Måste prata med mamma igen..
Photoshop var det här

Kände för att va någålunda kreativ idag och spikade fast ett lakan på väggen, med massa snören och klädnypor å grejer. Stiligt värre. 

RSS 2.0