Måndagkväll

Har laddat ner ytterligare en säsong med Friends och har den nya Kamera&Bild tidningen, såatt godnatt!
Fjärrutlösare

Köpte en fjärrkontroll till kameran på fotocenter idaaag. Fick den för 35, nog för att den fanns på tex. scandinavianphoto för 199 kr MEN feg som man är så har jag aldrig beställt nått via nätet förut så ska väl hålla det så ett tag till (← dålig bortförklaring).

En fin kusin

Alltså seriöst hela min släkt består ju av vackra människor ._.Två söta kusiner

Jenny och Ellen!hahah, underbar bild ↓
Jissäs jag börjar ju bli bra på dethär med manuell fokusering! ;o

Backstage fotografering

Följde med Jessica och fick vara backstage fotograf (eller vad man nu kallar det) när hon fotade porträttbilder av hennes kompis. Redigeringen blev den snabbaste, sorry för det.

Jessicas bilder kommer väl komma upp om ett tag på hennes blogg, länk finns i menyn.

.. Och kvalitén suger verkligen

Breakfast


Två bilder

På gränsen att jag får någe sammanbrott om jag inte får fara å fota nå trevligt snart.. Och såhär btw så funderar jag på att bygga upp en liten amatöraktig studioliknande hörna här i underjorden också! Jag menar 45m² borde ju lätt få plats med något sånt.Tog lite pirkka bilder med självutlösare och stativ
Pac-Man

Som en slav längtar efter frihet, längtar jag till sommaren. DAMN hatar vinter å kyla och allt äckel! Och jag hittade det fina hästhuvudet i affären som jag vill köpa, men jag ska inte slösa pengar för jag är fattig så jag får inte köpa mitt HÄSTHUVUUUD! %&!"#
Vill fara hem till Åland, man känner sig så fri där ute i skogen! Bara gå ut och se ut som ett as och lägga sig på marken å fota grässtrån utan att nån stadsbo går förbi å ba wtf.. HOHO, det är en ytlig värld vi bor i gott folk. Fast alla är vi väl ytliga, mer eller mindre?
Kvällsarbete sökes..

Sitter och försöker skriva ett såkallat CV som jag kan skicka runt till Vasas alla arbetsplatser. Har planer på att fara söderut i vår och om jag ska det måste jag verkligen skaffa pengar! Och sen alla äckliga räkningar som kommer och ska ha förseningsränta för att posten ger mig räkningar flera dagar senare?! Jissäs vad har världen emot min ekonomi egentligen..GIF animation

Gjorde sådana här härligheter i skolan idag, vilket fick mig att vilja ha en systemkamera man kan filma med.. Tyckte tidigare att det var onödigt med systemkameror som kan filma, men GAH!! Me want.

Taget med skolans Nikon D5000

Vasa night lightProduktfoto

Vandrade runt i mitt vackra hem och försökte hitta någon trevlig håla där jag skulle kunna fota lite småsaker och ja.. Djupa fönster som man har så vart det ju SNICE! Fick till och med en liten spegling dära.


Kameran köpte jag från Juthbacka marknad för 2 euro i höstas


10 minuter i Heidis rum

Tog några snabba bilder på min systers rum som jag skulle kunna leka lite med under båtresan tillbaka till Vasa. Tränar fortfarande på att få bra fokusering med så lågt bländartal som möjligt, och det är svårare än jag trodde! Speciellt när det ser bra ut med ögonen och på kameraskärmen men väl på datorn visar det sig vara suddigt ;o
Kvällsfoton

Cyklade runt i stan med Elinore och fota lite random, failade med mössan på den sista bilden, men äeah de vart ganska charmigt!
Foto och photoshop time!

Sitter och har photoshop lan med Elinore, kommer väl hålla på hela dan och nörda framför datorn eller kameran. SNICE! Tänker väl i stort sätt bara testa använda det nya objektivet, sjukt svårt att få rätt fokusering ibland.


Mariehamn

Hämtade ut lite bilder från Gefoto samtidigt som jag tog några snabba pix från den vilda storstaden!
Släktkalas

Har just haft släktkalas för vissa personer i släkten, däribland JAG! Fick typ ihop summan av vad objektivet kostade så det passade ju finemang.Anne-Lie, min mycket vackra kusin
Testbilder

Testat det nya objektivet och åååh vad bilderna blir ljusare å finare än med mitt standard objektiv! Bilderna är tagna i köket hemma på Åland. 
Nytt objektiv

Pengar och materiella ting gör en inte lycklig i längden sägs det, men det återstår att se! Höhhö, jag gillar't! Dock är det ingen autofokus men för 129 euro så funkar det fint för mig. Kan äntligen fota på lite mörkare områden ♥


50mm f/1.8
201011

Här ska kockas! Ris och kyckling på menyn till mina svältande syskon.
höstbilder

new haircut

Började precis gilla längden på mitt hår, men GOSH vad slitet.. Inte så konstigt med tanke på att jag inte ens borstade det 1 gång i veckan. Nåjah, kort där bak och längre framme, skulle dock vilja ha ännu längre där framme menmen.. Blev ju erbjuden som hårmodell där också, men det skulle ha varit nästa veckan först, när jag är i Vasa ._.


Nytt

Åh vad jag älskar stockholm ibland, eller sverige överhuvudtaget! Bara svenska skyltar och svenskspråkiga människor. Hoppas dehär 3 åren går någålunda snabbt så jag kan flytta till sverige snaart!

Fast Finland älskar jag ju också.. Fast alla bara pratar finska och alla finskspråkiga tittar äcklat på en så NEJTACK, föredrar nog sverige nuförtiden. Förutom i ishockey.
Stockholm

Var en vända till stockholm med Heidi (syster) idag, visar mina fynd imorgon!


hoppade in i nån gränd och tog några snabba bilder innan det började regna


victory


Syster #2
syster151011

Äntligen hemma på ön! Sjukt skönt måst jag säga, har softat hela dagen och måsta ju bara testa syrrans peddobear-liknande dräkt.


SÖTT, är ordet ni letar..eller..?

MARIEHAMN - VASA


friends på besök

121011

Ellen, Henrietta, Kristoffer och Milla påväg hitåt från Åland! Dock är dom ju framme kl 2-3 på natten nånting, så då blir det färd mot bussplatsen.. Skippar skolan resten av veckan också tror jag, vilket leder till 11 dagars höstlov, YAY!


Har betalat äckliga räkningar och mina pängar bara sjunker.
Wolfgang Gartner - The Champ


Dreams that come true


111011

skola 11.30-12.45 NICE det!


Tänkte man sku slippa allt folk vid 13-tiden men kanske inte;


gamling: you are a very beautiful woman!
jag: .. thäänx
gamling: och då ska du säga "Thank you"
jag: ....THANK YOUU!
gamling: jasså du tänkte leva på yoghurt och hamburgare du
jag: japp, ibland får man väl unna sig nån hamburgare
gamling: *plockar upp 4 öl och 2 tomater på rullbandet*
..
Och så försökte han prata ryska, finska och vad det nu var för språk med mig ._.

De få gånger man är stolt över Finland


Jessica Turunen


3 ways


Syster

Jag: Ahmen vad gör du då?
Syster (10år): Lär mig swahili och lyssnar på Kapten Röd.


Hands on041011

Det har sina nackdelar att bo i egen lägenhet.. -400 euro idag igen dåH!

Day eight & nine

Day eight: Three turn ons.

1. En speciell ansiktsform

2. En halvsliten stil/personlighet

3. De som kan laga maat!Day nine: Two favorite songs.

Kapten Röd - 29 Mars
Stanfour - Face to face

Finns låtar jag tycker bättre om just nu, men dedär låtarna har jag gillat länge, och kommer inte tröttna på precis.

Day seven: Four turn offs.

1. Mustasch, så peddoaktigt (fast kan ju säkert se ballt ut på vissa men?).

2. Killar som tydligt söker medlidande, blir man bara irriterad på..

3. Killar som bantar för att dom e "tjocka" fastän dom är helt normala!

4. Fettmaaa, riktigt tjocka typer faller mig inte i smaken.

Light


Höstläger


RSS 2.0